Duhovnost

SVEĆENIK ODGOVARA

Kamo idu anđeli čuvari nakon naše smrti Jeste li kad razmišljali o tome kad završava zadatak naših anđela čuvara? Don Damir odgovara

Gdje idu anđeli čuvari nakon naše smrti?

Foto: Shutterstock

 

Poštovani don Damire,
Zanima me što se događa s našim anđelima čuvarima nakon naše smrti? Hvala puno na odgovoru.

Velik pozdrav,
Josipa

Njihov zadatak završava kada osobe koje čuvaju završe ili u raju ili u…

Odgovor

Draga Josipa,

hvala ti na ovom pitanju – da mi ga nisi postavila, ne znam bih li se ikad sjetio razmišljati o tomu. Anđeli čuvari zagovaraju duše u čistilištu, tješe ih i nose njihove molitve Svevišnjem. Njihov zadatak završava kada osobe koje čuvaju završe ili u raju (nakon čistilišta ili neposredno nakon smrti i posebnog suda) ili u paklu (neposredno nakon smrti i posebnog suda).

Ako njihovi štićenici završe u raju, njihova je radost u vječnosti utoliko veća. Međutim, čak i kada ne bude tako, oni su učinili dobar posao (jer su nakon kušnje koju su prošli na početku vremena definitivno učvršćeni u dobru) i po završetku njihova zadatka čeka ih vječnost s Gospodinom. Vjerojatno svatko ima svog anđela čuvara, odnosno anđeo ne dobiva novog štićenika nakon smrti prethodnog.

Btb,
don Damir

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh