Razno

KRIZA RAVNODUŠNOSTI

Oče, ne daj da iščezne sva ljepota moje duše koju si stvarao! Moj Bog, nestao je. Nije On otišao, već sam Ga ja prestala trebati. Ionako patim s Njim ili bez Njega. Sama sam s Njim ili bez Njega. Sama, otuđena, uplašena, rastresena, grešnica…

Foto: Shutterstock

 

M. se vratio iz Dubrovnika. Nakon skoro tri mjeseca pojam moje savršene ljubavi se vratio. Meni je svejedno. Dopuštam da me prođe udarac gorljive ljubavi za kojom sam toliko čeznula. Razmislih, ionako nikada ne bi bio moj pa da ga stoljećima čekam. Igram se tuđim srcima, a najviše poražavam samu sebe. Njih nije briga hoću li ih povrijediti. Kod njih vlada eros i to je ono što im je najvažnije. Odbijem li ih ja, pronaći će sljedeću. Bez pola muke. Čak i ovi, po meni lažni, hardcore katolici ne shvaćaju pojam čistoće. Imaju svaku koja naiđe, ali imaju i krunicu oko vrata.

Polako prolazi grižnja savjesti za svaku sitnicu, loše djelo ili grijeh

Prazna sam i svejedno mi je. Naprosto sam ravnodušna po pitanju sebe, svoga tijela i vjere. To je najgore stanje. Ali, trenutačno mi ovako odgovara. Razina moje savjesti uvelike se smanjila i polako prolazi grižnja savjesti za svaku sitnicu, loše djelo ili grijeh.

U moj život, ako ga mogu nazvati svojim, ušli su neki novi ljudi. U novom kvartu srećem ljude i upoznajem se s njima. Kao da sam odavno tu. Mnogima sam poželjna, ali samo za brz seks. Ništa više od toga. Fuj.

Ionako patim s Njim ili bez Njega. Sama sam s Njim ili bez Njega

Moj Bog, nestao je. Nije On otišao, već sam Ga ja prestala trebati. Ionako patim s Njim ili bez Njega. Sama sam s Njim ili bez Njega. Sama, otuđena, uplašena, rastresena, grešnica.

Svjesna sam svojega revolta, ali trenutačno nemam namjeru mijenjati mišljenje. Ponekad pomislim da me toliko „štiti” da odbacuje od mene bilo kakvu ljubav. I onu najgoru za mene i onu za koju ja smatram da bi mogla biti vrijedna truda i da je zdrava. Pruži mi nekoga i još ga brže oduzme. Jer nismo krenuli dobrim putem?! Nismo živjeli tu čuvenu čistoću!

Opsovala bih svoju sudbinu, samo kada bi me mogla čuti

Ili me uhvati nakon ovog pada ili me nauči letjeti. Poginut će mi duša u suprotnom. Ugasnut će. Iščeznut će sva njezina ljepota koju si stvarao. Barem tako sada osjećam. Nestajem.

Opsovala bih svoju sudbinu, samo kada bi me mogla čuti.

Ne vjerujem više u ljubav. Što su to osjećaji i poštenje? Poštuje li mene netko? (…)

 

Iz knjige „Četiri zida” autorice Elene Jurković.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 35 umjesto 70 kuna možete nabaviti u našem Outletu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh