Osobni razvoj

VOĐENI DUHOM

Nitko se nikada u Svetom pismu nije molio Duhu Svetomu. On ne prihvaća naše molitve Sve molitve moraju biti upućene Ocu u imenu Isusovu.

Foto: Pixabay

Da biste bili vođeni Duhom, morate graditi i pomno čuvati svoj pravi odnos s njim. Nitko nikada u Svetom pismu nije molio Duhu Svetomu. On ne prihvaća naše molitve. Sve molitve moraju biti upućene Ocu u imenu Isusovu. Duh Sveti ne prihvaća naše veličanje. Uvijek moramo uzdizati Isusa u svojem slavljenju i u svojim molitvama.

Onaj dio nas koji može čuti Duha Svetoga jest naš vlastiti duh. Zato moramo graditi svoj vlastiti duh i dati mu prvo mjesto u svojem životu, da vlada nad tijelom i dušom.

Ali u svojem dnevnom životu moramo biti osjetljivi na ono što Duh Sveti govori i kamo nas vodi. On nam ne govori glasnim riječima, već tihim glasom unutarnjeg vođenja. Onaj dio nas koji može čuti Duha Svetoga jest naš vlastiti duh. Zato moramo graditi svoj vlastiti duh i dati mu prvo mjesto u svojem životu, da vlada nad tijelom i dušom. Duh možemo graditi i u njemu rasti moleći za sebe u jeziku koji nam je Bog dao. Ali također moramo prepoznavati Božju nazočnost u svojem svakodnevnom životu čuvajući tišinu u duhu i slušajući glas Duh Svetoga. Najbolje mjesto na kojem to možemo naučiti jest zajednica. Dok sudjelujemo u slavljenju i molitvi uvijek se moramo pitati: „Što mi Gospodin govori u ovom trenutku?“ Naučite kako sudjelovati u prenošenju poruka na jeziku. Kada dođe poruka na jeziku, tražite tumačenje i onda usporedite svoje tumačenje s onime koje je dano naglas, da biste vidjeli prepoznajete li ono što Duh Sveti govori.

Kada počnete slušati Duha Svetoga, on će vam pružiti mogućnosti da koristite darove koje vam je dao.

Kad počnete stjecati to iskustvo, Duh Sveti će vas stavljati u situacije u kojima ćete se morati služiti i drugim darovima. Možda će vaš susjed doći k vama i požaliti se na bolest od koje boluje. To je prigoda da molite za njegovo ozdravljenje. Možda je tko u nedoumici i ne zna što učiniti. To je prigoda za vas da koristite riječ spoznanja.

Kada počnete slušati Duha Svetoga, on će vam pružiti mogućnosti da koristite darove koje vam je dao.

Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ autora Stephena Hedgesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, po sniženoj cijeni od 72 umjesto 90 kuna potražite ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh