Duhovnost

POSLUŽIMO SE DAROM RAZLIKOVANJA DUHOVA

Duh Sveti, ljudski duh ili zao duh? Kako prosuditi proroštvo Ako nas riječ proroštva pokušava odvratiti od Isusa kao Krista i usmjeriti na koga ili što drugo, to je od Antikristova Duha.

Foto: Pixabay

Kada čujemo proroštvo, moramo se poslužiti darom razlikovanja Duhova da bismo razlikovali izvor proroštva. Tri su moguća izvora proroštva: Duh Sveti, ljudski duh ili zao duh.

Kada koristimo dar raspoznavanja duhova, otkrivamo izvor proroštva. Zapravo, većina proroštava mješavina je svih triju izvora. Ljudski duh uvijek ubaci pokoju riječ u poruku jer je ljudski ponos tako snažan da jedva dopušta Božjoj riječi da se probije bez njegovih primjesa.

Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga,

jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.

Po ovom prepoznajete Duha Božjega:

svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je.

A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je Antikristov,

a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu.

Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu.

Oni su od svijeta, zato iz svijeta govore i svijet ih sluša.

Mi smo od Boga.
Tko poznaje Boga, nas sluša, a tko nije od Boga, ne sluša nas.

Po tom prepoznajemo Duha istine i duha zablude. (1 Iv 4, 1 – 6)

Antikristov duh djelovao je već u apostolskom vremenu. Zajednice su već primale lažna proroštva koja je u Crkvi raspirio Antikristov duh. Neće se Antikrist pojaviti tek u zadnjim danima, nego duhovne sile otpočetka djeluju u svijetu pokušavajući nas odvratiti od Isusa i usmjeriti nas na ljudsko i zemaljsko, kao i na lažne istine i lažne religije. Ta duhovna snaga još uvijek je na djelu i danas i možemo očekivati da će sve više rasti i djelovati prema kraju vremena.

Grčka riječ koja se prevodi kao Antikrist znači ‘onaj koji je umjesto Krista’, ‘onaj koji je zamijenio Krista’.

Stoga, ako nas riječ proroštva pokušava odvratiti od Isusa kao Krista i usmjeriti na koga ili što drugo, to je od Antikristova Duha. Naprimjer, ako primite riječ proroštva koja vam kaže da ne trebate častiti Duha Svetoga ili se moliti Duhu Svetomu, to je onda djelo Antikristova duha. Isus kaže da, kada Duh Sveti dođe, on će slaviti Isusa. Isto tako, ako vas proroštvo odvraća od Isusa i usmjerava vašu pozornost na osobu proroka, to je isto od Antikristova duha.

Dakle ako prorok djeluje na vas tako da svaki put kada želite čuti Boga idete k njemu, onda je vaša usmjerenost s Isusa prešla na proroka. To je Antikristov duh na djelu!

Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ autora Stephena H. Hedgesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI: Od 10. do 30 studenoga knjigu „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ možete nabaviti po sniženoj cijeno od 72 umjesto 90 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh