Najave

NOVO U SALESIANI

Nakon ove knjige vaš pogled na svetce i svetost neće biti isti Nakon uspješnih izdanja nesvakidašnjih životopisa svetaca Portreti svetaca 1 i Portreti svetaca 2, izdavačka kuća Salesiana donosi portrete novih desetero svetaca u knjizi Portreti svetaca 3.

Foto: Salesiana

 

Talijanski karmelićanin Antonio Maria Sicari treći put uzima u ruke kist i svojim osobitim stilom oslikava realistične, a opet nesvakidašnje portrete novih desetero svetaca. Portreti svetaca 3 oduševljavaju svojom jednostavnošću i svježinom. Sicari donosi sve što je potrebno da bismo razumjeli svete ljude – od povijesnog konteksta vremena u kojem su živjeli, preko anegdota iz svakodnevnog života do portretiranja njihovog psihološkog stanja, čuvajući se kiča, suvišnih podataka i riječi.

Koliko god znali o životu nekog svetca, Antonio Maria Sicari uvijek nas iznenadi nekom novom informacijom i svojim pitkim stilom

„Raduje nas što hrvatskim čitateljima možemo ponuditi ovu izuzetnu seriju životopisa svetaca, a pogotovo zato što je u ovom svesku jedan od desetero svetaca i naš sveti Leopold Mandić. Koliko god znali o životu nekog svetca, Antonio Maria Sicari uvijek nas iznenadi nekom novom informacijom i svojim pitkim stilom. Vjerujemo da će svaki čitatelj uživati u knjizi“, poručuju iz izdavačke kuće Salesiana.

Što djelo donosi

U ovom ćete djelu saznati kako je Anđela Merici ženama svojega vremena ponudila novu mogućnost ostvarenja, kako je Ignacije Lojolski viteške romane zamijenio knjigama o svetcima i postao Božji ratnik. Saznat ćete kako je Ivan od Boga u četrdeset četvrtoj godini postao Otac siromašnih te kako je Božji šaljivčina Filip Neri duhovni život umio približiti čak i uličnim razbojnicima. Čitat ćete o svetom Leopoldu Mandiću koji je ispovijedajući deset do petnaest sati dnevno slušao grješnike i opraštao im u Božje ime. Upoznat ćete i nevjerojatnu sveticu Ivanu Berettu Molla, nenadmašni uzor majčinske ljubavi za sve današnje majke. Jedno je sigurno: nakon ove knjige vaš pogled na svetce i svetost neće biti isti.

Autor Antonio Maria Sicari odabrao je ovih 10 svetaca u trećem svesku: Anđela Merici, Ignacije Lojolski, Ivan od Boga, Filip Neri, Alojzije Gonzaga, Lujza de Marillac, Rafael Kalinowski, Leopold Mandić, Elizabeta od Presvetoga Trojstva, Ivana Beretta Molla.

U knjizi „Portreti svetaca 3” viđenja svakog od tih svetaca Božje su slikarstvo, preko kojega On razgovara sa svojim miljenicima. Razgovarajte s njima i vi.

Zavirite u knjigu:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh