Zanimljivosti

NA SVJETSKOM SUSRETU MLADIH

Svećenik pokazao najdivnije objašnjenje što je Crkva: ‘Hvala ti Bože na ovoj prilici’ Velečasni Omar je objasnio kako je na fotografiji 23-godišnji Brazilac koji ima cerebralnu paralizu koji je sa svojom skupinom bio na bdjenju

Foto: Screenshot Youtube, EWTN

Foto: Screenshot Youtube, EWTN

Završen je susret mladih u Lisabonu ostavivši mnoštvu posjetitelja divne uspomene. Jednu od takvih s javnosti je podijelio svećenik iz Perua, Omar Sánchez Portillo. Svećenik je u Lisabonu bio u pratnji mladih iz biskupije Lurín, koja je u okrugu provincije Lima u Peruu, a naveo je kako je „Svjetski dan mladih 2023. univerzalno iskustvo radosti, nade i ljubavi!”

Velečasni Omar je za ACI Prensu objasnio kako je na fotografiji 23-godišnji Brazilac koji ima cerebralnu paralizu i koji je bio sa svojom skupinom na bdjenju u parku Tejo.

Kako je pojašnjeno za navedeni medij, mladić voli glazbu, a dok su se na pozornici izvodile pjesme nekolicina mladih ga je pokušala podignuti. Isprve im nije uspjelo, ali nakon što se još mladih pridružilo u pothvatu i pomoglo im, nastala je ova divna fotografija.

„Hvala ti, Bože, na ovoj prilici, pomozi mi biti svjedokom svoje ljubavi i svoje nade”.

Putem Facebooka velečasni Omar je uz fotografiju napisao:

„Gospodine, dobro nam je biti ovdje! Svjetski dan mladih 2023. je univerzalno katoličko iskustvo radosti, nade i ljubavi! Za mene ova fotografija odražava što Crkva jest. Hvala ti Bože na ovoj prilici, pomozi mi biti svjedokom Tvoje ljubavi i Tvoje nade.
Volim svoju Katoličku crkvu
Volim te Isuse 🫶🏼
Živio Krist Kralj
Živjelo Bezgrješno Srce Marijino
P. Omar”.

Ne možemo ništa drugo nego složiti se s velečasnim Omarom. Bogu hvala na ovakvim mladima koji pokazuju kako za vjernike nema nikakvih prepreka. Što su dodatno uljepšali dan jednom mladiću i pokazali nam, još jednom, ono što je važno. A to su, radost i zajedništvo uz koje je sve moguće.

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh