Vijesti

NA BLAGDAN MALE GOSPE

FOTO Na otvorenju Nazaretske kućice Male Gospe u Sveticama: „Mala Gospa je tamo ako smo mi s njom u srcu“ Naš je Mario sa suprugom Lanom sudjelovao na otvorenju Nazaretske kućice. To je posebno mjesto namijenjeno bračnim parovima željnima potomstva. Projekt je započeo p. Marko Glogović, koji već neko vrijeme radi i moli s njima i za njih

Na otvorenju Nazaretske kućice Male Gospe u Sveticama: „Mala Gospa je tamo ako smo mi s njom u srcu“

Foto: Mario Stančić

 

Nedjelja je, dan molitve i odmora, dan koji većina provodi sa svojim obiteljima ako su u mogućnosti.

Tmurno je i oblačno jutro, kiša je padala veći dio noći, ali danas je blagdan rođenja Blažene Djevice Marije ili blagdan Male Gospe.

Sa suprugom sjedam u auto i krećemo prema Ozlju, točnije prema Sveticama, gdje je danas u crkvi Blažene djevice Marije proslavljen dan njezina rođenja. Marija, majka našeg Spasitelja, danas ima rođendan.

U Svetice smo stigli oko 10 sati, bila je gužva, hodočasnici su došli iz raznih dijelova Lijepe naše. U predivnoj crkvi, prije početka Mise, pozdravlja nas pater Marko Glogović i izlaže program.

„Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje“, draga Marijo, da nas sve koji se tebi utječemo i molimo blagosloviš željenim potomstvom“

Svečanom procesijom noseći kip male Marije, započinje misno slavlje, naroda ima mnogo.

Svi smo stisnuti jedni do drugih, jer veliki i mali, stari i mladi žele biti dio današnje svečanosti. Svi zajednički pjevamo, molimo; vjerujem da je svatko u svojem srcu imao određenu nakanu za koju je prikazao današnju Misu. Nakon završetka Mise, uslijedio je još svečaniji dio programa, otvorenje i blagoslov Nazaretske kućice Male Gospe.

„Negdašnja je samostanska štalica postala mjesto molitve i susreta za supružnike željne potomstva, te mjesto posebne posvete djece Male Marije“.

To je bila i naša današnja misao vodilja na ovo sveto mjesto, da molimo za sebe, ali i za sve one bračne parove kojima je želja da dobiju potomstvo.

„Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje“, draga Marijo, da nas sve koji se tebi utječemo i molimo blagosloviš željenim potomstvom“.

Vi koji se zateknete na putu kroz Ozalj-Svetice, pohodite Nazaretsku kućicu, umirite svoj duh i uživajte u Marijinoj prisutnosti na tom svetom mjestu, jer Mala Gospa je tamo ako smo mi s njom u srcu.

 

RAZGOVOR ZA BOOK.HR, EKSKLUZIVNO: Pater Marko uoči otvorenja „Nazaretske kućice“: Bog mi je na srce stavio supružnike željne djece, ovo je mjesto posvećeno njima

Lana Srpak Stančić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh