Duhovnost

IZMOLI DANAS

Molitva Isusu u smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori Gospodin je Margareti Mariji Alacoque obećao, među mnogim drugim milostima, i oproštenje sviju grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima koji će se najmanje jedanput na dan s ljubavlju i poštovanjem sjećati Njegova smrtnog straha

Foto: Rafal Kubiak, Shutterstock

Foto: Rafal Kubiak, Shutterstock

 

Pobožnost Svetog sata ili Getsemantske ure obavlja se svakog četvrtka, po mogućnosti od 11 – 12 sati u noći, kako je to sam Isus tražio od Margarete Marije Alacoque.

MOLITVA ISUSU U SMRTNOJ TJESKOBI NA MASLINSKOJ GORI

O Isuse, koji u preobilju svoje ljubavi, da svladaš tvrdoću našeg srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatraju Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojemu srcu da se često, ali barem jednom na dan spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskome vrtu sažalijevajući Te i koliko je to moguće sjedinjujući se s Tobom!

O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokajem za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

O blagoslovljeni Isuse, za Tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložan!
O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorih duševnih tjeskoba rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno izdržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!
Budi blagoslovljen, Isuse, za krvavo znojenje i strašnu smrtnu borbu koju si u najledenijoj zapuštenosti i neshvatljivoj samoći ljubazno podnio!

Budi blagoslovljen, o najslađi, ali neizmjernom gorčinom ispunjeni Isuse, za Tvoju molitvu koja je tako duboko ljudska kao i božanska izvirala iz Tvojeg od smrtne tjeskobe uzdrhtalog Srca!

Vječni Oče, prikazujem Ti sve prošle, sadašnje i buduće Mise sjedinjene s krvavim smrtnim Kristovim strahovanjima u patničkom Getsemanskom vrtu.
Presveto Trojstvo, daj da se upozna s time i proširi ljubav prema smrtnoj tjeskobi Isusa na Maslinskoj gori po cijelom svijetu!

Daj, o Isuse, da se svi oni koji Te s ljubavlju promatraju na križu također sjećaju Tvojih neizmjernih patnji na Maslinskoj gori, te da se slijedeći Tvoj primjer, nauče ispravno moliti i pobjednički boriti da te tako mogu u jednom u nebu vječno slaviti!

Amen.

Imprimatur: Fabiano dei 23.XI 63. Makario

Za Book.hr priredila I.A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh