Vijesti

HODOČAŠĆE U FRANCUSKU (24. – 31. SRPNJA) // Pođimo u Paray-le-Monial Presvetom Srcu Isusovu U Paray-le-Monialu Gospodin je prije 254 godina redovnici sv. Margareti Mariji Alacoque objavio tajnu svoga Presvetog Srca, a sv. Claude la Colombiere sve je prenio Svetom Ocu

Pođimo u Paray-le-Monial Presvetom Srcu Isusovu

Program petodnevnog hodočašća

24. srpnja

Polazak s Autobusnog kolodvora u Zagrebu oko 15 sati. Budući da se putuje u zajedništvu s braćom i sestrama iz Slovenije, moguće je slavljenje zajedničke svete mise na slovensko-talijanskoj granici.

Prije dolaska u Paray-le-Monial posjećuje se Ars sur Formance, mjestašce koje je svojim svećeničkim životom zauvijek obilježio Ivan Maria Vianney, poznatiji kao Župnik Arški. Tako ćemo oživjeti i bolje razumjeti veličinu ovog sveca proglašenog zaštitnikom svih župnika i svećenika.

25. srpnja

Dolazak u Paray-le-Monial u popodnevnim satima. Zatim slijedi smještaj, večera i program. Preporučljivo je potpuno sudjelovanje u programu. Također, važno je zajedničko okupljanje poslije doručka kao i poslije ručka kada se dobivaju precizne informacije o događanjima te o dogovorima daljnjeg programa. Dragocjenu ulogu u cijeloj ovoj priči igraju tranzistorski prijemnici sa slušalicama preko kojih slušamo naše prevoditelje.

30. srpnja

Nakon ručka, oko 14 sati, napuštamo Paray-le-Monial i polazimo za La Salette – Fallavaux (alternativno Le Laus) u francuskim Alpama, mjesto u kojem se 1846. godine na jedinstven način ukazala Djevica Marija.

31. srpnja

Povratak u Zagreb.

Cijena i duhovni voditelj(i) hodočašća

Cijena hodočašća iznosi 350 eura, a u nju je uključen prijevoz, smještaj, hrana, osiguranje i sve takse.

Duhovni voditelj je vlč. Ciril Čuš, dok će nas s Neba molitvom pratiti dugogodišnji duhovni voditelj, vlč. Marijan Arhar, veliki prijatelj Hrvatske i Hrvata, koji je zemaljski dom napustio 5. svibnja ove godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela: 099/813-9469 (Željko)

Povijest svetišta Paray-le-Monial

Gospodin je prije 254 godina u Paray-le-Monialu objavio tajnu svoga Presvetog Srca redovnici sv. Margareti Mariji Alacoque, a sv. Claude la Colombiere, njezin ispovjednik i prijatelj, sve je prenio Svetom Ocu.

Odatle potječu prevažne pobožnosti:

  • Devet prvih petaka (sveta pričest, pokajanja i pomirbe na svaki prvi petak u mjesecu)
  • Sveti sat (četvrtak uoči prvog petka)
  • posebni godišnji blagdan posvećen Srcu Isusovu

Paray-le-Monial je danas na poseban način mjesto u kojem se liječe i zacjeljuju unutarnje rane, ožiljci, traume, tjeskobe. Jedinstveni program sudjelovanja najizraženiji je tijekom molitava, u adoraciji, kroz predavanja vodećih duhovnika i katoličkih mislilaca francuskog govornog područja, kao i u sakramentu pomirenja.

Duše Sveti, koji živiš u Srcu Sina Božjega

Dođi Duše Sveti moćnim zagovorom Marije, svoje ljubljene zaručnice, zaposjedni naša srca i vodi nas put središta Presvetog Srca Isusovog u Paray-le-Monial.

Duše Sveti, koji živiš u Srcu Sina Božjega, nauči me da Te bolje upoznam i iskrenije ljubim!

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh