Svjedočanstva

BESKRAJNO JE BOŽJE MILOSRĐE

Mističarka i blaženica posvjedočila u svom dnevniku: Isus joj potvrdio da je Benito Mussolini u raju "Dok sam se molila pred Raspelom, osoba je došla do mene sva u plamenu… Čula sam glas koji govori: "Ja sam Benito Mussolini. Gospodin mi je dopustio da dođem do tebe kako bih..."

Foto: Shutterstock 

Edvige Carboni je rođena 1880. godine u Italiji. Njena majka je pri rođenju vidjela svjetleću hostiju zbog koje ju je, kasnije, uvijek podsjećala na važnost svakodnevnog pričešćivanja. Školu je napustila u četvrtom razredu – upravo zbog toga da se skrbi za svoju bolesnu majku. Sve svoje slobodno vrijeme koristila je za molitvu, a već je u djetinjstvu doživjela svoja prva mistična iskustva.

Žrtva za komuniste

U tridesetprvoj godini dobiva stigme koje je nastojala sakriti, iako bezuspješno. U vrijeme 2. svjetskog rata posvećuje se humanitarnom radu i molitvi za sve umiruće. Neprestano je postila i molila; a u molitvama bi često doživljavala ekstaze te vizije Isusa, Marije i svetaca. Đavao ju je napastovao, zlostavljao i maltretirao. Sve je podnosila kao naknadu za grešnike, a osobito za one koji su bili zavedeni komunizmom.

Osobito je voljela siromašne, bolesne i napuštene.

Imala je razne darove poput bilokacije, levitiranja, čitanja srca… Osobito je voljela siromašne, bolesne i napuštene. A upravo njima se najviše posvetila u svojim posljednjim godinama života. Umrla je 1952., a beatificirana je 2019. godine. Za života je redovito pisala dnevnik; a jedna situacija iz tog dnevnika svjedoči o beskrajnosti Božjeg milosrđa.

Čekao posljednji trenutak za pokajanje

U dnevniku je, kako prenosi stranica Mystics of the Church,  zapisala sljedeće: “Dok sam se molila pred Raspelom, osoba je došla do mene sva u plamenu… Čula sam glas koji govori:

“Ja sam Benito Mussolini. Gospodin mi je dopustio da dođem do tebe kako bih zadobio olakšanje od svojih patnji u čistilištu. Preklinjem te da kao čin milosrđa u sljedeće dvije godine za mene predaš svoje molitve, patnju i poniženja, ako ti Gospodin to dopusti. Božje milosrđe je beskonačno, ali i tako i Njegova pravednost. Čovjek ne može ući u raj dok nije platio posljednji novčić koji duguje Božjoj pravdi. Čistilište je grozno za mene jer sam čekao posljednji trenutak za pokajanje…””

U proljeće 1951. godine, Isus mi je, poslije pričesti, potvrdio: „Ovo jutro, duša Benita Mussolinija ušla je u moje Kraljevstvo.“

Mystics of the Church; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh