Aktualnosti

U BIBLIOTECI FIGULUS

Međunarodni dan dječje knjige Svakog 2. travnja podiže se svijest o važnosti dječje knjige te potiče i razvija ljubav prema čitanju

Foto: Figulus

Foto: Figulus

 

Svakog 2. travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige. Taj dan je izabran jer je na taj njega rođen slavni danski pisac bajki Hans Christian Andersen. Na Međunarodni dan dječje knjige potiče se važnost dječje knjige i razvija ljubav djece prema čitanju. Knjige utječu na dječji razvoj; kako na socijalni, tako i na emocionalni i kognitivni razvoj. U knjigama djeca mogu pronaći „utočište” od svakodnevice, mogu biti mali detektivi koji rješavaju ozbiljne slučajeve, na slikoviti način čitati biblijske događaje. Čitanjem mogu razvijati znatiželju, a čitanjem kvalitetnog sadržaja djeca „vježbaju” mozak, šire svoj vokabular (Što je dodatan plus za sve buduće i trenutne male školarce). Čitanjem knjiga razvijaju empatiju i počinju promatrati svijet na drugačiji način.

Tražite li kvalietan sadržaj za svoju djecu preporučamo Biblioteku Figulus.

Papina mačka

Papina mačka dječja je knjiga koju je napisao Jon M. Sweeney. Ona govori o šarmantnoj i dirljivoj priči o lutalici imena Margaret koju usvoji Papa. Radnja se odvija u Vatikanu i pruža šarmantan uvid u život i odgovornosti Pape kroz Margaretine oči.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Biblijske priče za djecu i mlade

Knjiga Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori… dio je serijala ‘U Tvojoj prisutnosti’ poznate autorice Sarah Young. Ova će knjiga svakom djetetu pomoći upoznati Božju Riječ, uživati u Isusovoj prisutnosti i prepoznati da mu Isus govori. Uz predivne ilustracije svako će dijete s oduševljenjem čitati o biblijskim događajima.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

 Zagonetka u snijegu

Zagonetka u snijegu J. M. Evansa uzbudljiv je roman za djecu i mlade – o prijateljstvu, hrabrosti i molitvi. Četvero prijatelja uz Božju pomoć, poput pravih detektiva rješava zagonetku i pronalazi odgovore na neočekivanim mjestima!

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Svaka cura ima svoju priču 2

U knjizi Svaka cura ima svoju priču 2 autorice Eleanor Watkins  vaša djeca mogu pratiti uzbudljive životne situacije u kojima se nalazi šest prijateljica. Određeni događaji ih međusobno zbližavaju istovremeno produbljujući njihov odnos s Bogom.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Sila odozgor

U knjizi Sila odozgor Josipa Lončara pronaći ćete odgovor na pitanje kako se u praksi služiti darovima Duha Svetoga koje smo primili po sakramentu krizme. Knjiga je odličan poklon krizmanicima jer je prilagođena njihovoj dobi i razumijevanju.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh