Osobni razvoj

RAHELA GROZDANOV

Male, prljave tenisice – da ti nije palo na pamet vikati na dijete Koliko si puta radila JEDNU TE ISTU grešku? Koliko si puta morala učiti na svojim greškama iako su te opomenuli zaprljala se, ogrebla se, ranila…?

Foto: Unsplash, dan carlson 

 

Ni ne pomišljaj na derenje ako ti se dijete pojavi sa zaprljanim tenisicama na vratima. Možda sin, možda unučić, nećakinja… Nove su? Pa šta? Jako su prljave? Da i? Rekla si sto puta da ne izlazi s njima na igru? Ok, vjerujem. I šta sad?
Ovo je samo jedan primjer. Život ih je pun.

Dobili smo ih iz druge ruke ali bile su kao nove. Definitivno više nisu za školu, postaju tenisice „samo za igru“ i to je to

Perem ja tako ove male tenisice. Ribam ih starom četkicom za zube, okrećem ih, sve ušlo u utore… Dobili smo ih iz druge ruke ali bile su kao nove. Definitivno više nisu za školu, postaju tenisice „samo za igru“ i to je to. Polako me prolazi i postaje manja ta lagana ljutnja koja me ulovila na prvu i zamišljam se u nekoj komediji koju bismo inače gledali i smijali se, a kad se nađemo u istoj situaciji, nije nam smiješno i radimo frku.

Kad proliju, razbiju, zaprljaju i sl. ne ljutim se. Ne vičem. Ne urlam. To ne znači da sam savršena niti da im sve popuštam. Samo sam svjesna nekih stvari

Ako išta mogu sto posto tvrditi je ovo: Kad proliju, razbiju, zaprljaju i sl. ne ljutim se. Ne vičem. Ne urlam. To ne znači da sam savršena niti da im sve popuštam. Samo sam svjesna nekih stvari. I ja prolijem, prosipam, ispadne mi… Jednom sam u novim čizmama uletila u tuđi vrt i počela propadati osjećajući žestok miris… Pogodite što je bilo u tom vrtu! (Nije bio živi pijesak ni živo blato) I imala sam 22, nisam bila dijete.

Koliko si puta radila JEDNU TE ISTU grešku?

Zapitaj se: Koliko si puta rekla kako više ne jedeš slatko. I jela si. Rekla si da krećeš vježbati. I nisi. Bit ćeš manje na mobitelu? Aplikacija pokazuje da si još uvijek previše. Nećeš tipkati dok voziš? Zabrinuta prijateljica te jučer vidjela i opomenula. Htjela si prekinuti krug trača ali nekako si se opet našla u njemu. Rekla si da ideš ranije spavati jer si premorena, a u jedan ujutro opet se budiš pred tv-om i ideš spavati bez da si očetkala zube?! Planirala si okončati vezu koja nikamo ne vodi ali si po ne znam koji put povjerovala da još samo ovaj puta i bit će samo tvoj. A njen je i uplela si se, dobro to znaš. Opet si se posvađala s mamom, a znaš da je već vrijeme da budeš strpljivija i mudrija.

Koliko si puta radila JEDNU TE ISTU grešku? Koliko si puta morala učiti na svojim greškama… Iako su te opomenuli? I zaprljala se, ogrebla se, ranila…?

Poanta 1. I ti zezneš. Opomeni. Ako treba i kazni ali budi milostiva i blaga. Djeca uče i učenje traje.
Poanta 2. I ti zezneš. I patiš. Ne vjeruješ sama sebi šta radiš pa se još i zbog toga grizeš. Gospodin Bog je milostiv. Ne čeka te sa blokom u kojem su od jedan pa na dalje tvoji grijesi. On zna da boli, zna da imaš posljedice koje su odnijele svoj danak pa te zato i zove da ne griješiš više. Stavi se u sjenu njegovih krila. Tu te čeka snaga koju trebaš kako ne bi po stoti puta upadala u istu zamku
(Psalam 17:8)

Rahela Grozdanov; Book.hr

Zovem se Rahela. Počela sam pisati nakon što je moja životna oluja izgubila početnu snagu, a ja sam ju dobila. Pišem nakon više godina tuge, muke i šutnje. Kad prođe, onda možeš jasnije sagledati stvari, možeš čak biti nečiji glas. Kroz svoje priče želim ti reći da nisi sama, nisi sam. Želim te ohrabriti ali možda i oraspoložiti. Kažu da na kraju svakog tunela čeka svjetlo. Mislim da sam još u tunelu ali vidjela sam svjetlo. Dijelim s tobom što smatram najvažnijim jer nemam drugu opciju. Kad otkriješ nešto dobro želiš da svi znaju.

Možeš me pratiti na YouTube kanalu FB stranici Ili Instagramu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh