Duhovnost

PRAVI PRIJATELJI

Treba li Bog odlučivati tko će mi biti prijatelji Važno je znati da će vas, kao Isusova sljedbenika, sotona kušati da sklopite prijateljstva koja nisu po Božjem. On će u vaš život pokušati dovesti nekoga tko može uništiti sve sveto u vama! Treba li Bog odlučivati tko će nam biti prijatelj?

Treba li Bog odlučivati tko će mi biti prijatelji

Foto: Shutterstock

 

Vjerojatno imate različite krugove prijatelja koji uključuju vaš poslovni svijet – suradnike, partnere ili klijente – i poznanike s kojima se družite samo površno. Morali bismo napustiti svijet da bismo izbjegli sve takve kontakte.

Bog najviše vodi brigu o vašim prisnim, najdražim prijateljima. To su ljudi koje najviše volite i koji utječu na vaš život, s kojima se slažete u većini stvari i osjećate se sigurno kad jedni drugima otvarate svoja srca.

Važno je znati da će vas, kao Isusova sljedbenika, sotona kušati da sklopite prijateljstva koja nisu po Božjem. On će u vaš život pokušati dovesti nekoga tko može uništiti sve sveto u vama! Možda mislite: „Čekaj malo! Ne želim početi sumnjati u svoje prijatelje.” Ako ste pravi prijatelji, povezani Kristovim Duhom, ne trebate se bojati. Ali bilo bi mudro da na svoja prijateljstva gledate u svjetlu Pisma.

Pravi, pobožan prijatelj uvijek će, u svakoj stvari, zauzeti stranu Riječi Božje, a ne samo vašu stranu jer ste prijatelji. Takav će vas prijatelj voljeti dovoljno da vam kaže istinu, čak ako ona ponekad i zaboli.

Ljubljeni, vaši prijatelji su ozbiljna stvar za Boga jer njihova djela imaju ozbiljne posljedice. Biblija je vrlo jasna: „Ne druži se sa srditim … da se ne bi privikao na staze njegove i namjestio zamku duši svojoj” (Izr 22,24-25). „Nemojte se varati: ‘Zli razgovori kvare zdravo ćudoređe’” (1 Kor 15,33).

Odmah danas zauzmite stav. Ako u svom prisnom krugu imate bezbožne prijatelje, prekinite s njima. I uvijek budite budni na sotonine pokušaje da u vaš život stavi nekoga tko će nastojati uništiti Kristovo djelo u vama.

Molite ovu molitvu danas: „Gospodine, otvori mi oči za sva moja prijateljstva. Pomogni mi da ih jasno vidim, bez obzira jesu li dobra ili loša, i neka svi moji odnosi donesu slavu tebi!”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh