Vijesti

KRŠĆANIN I EKOLOGIJA // Zašto papa Franjo poziva na ekološko obraćenje? Ono što je imperativ vjere, razuma i ekologije jest gospodarenje otpadom to jest, resursna ekonomija. Polazeći od ekološke znanosti, to je oponašanje onoga što u prirodi imamo, a priroda je Božje stvorenje. Stoga iz prirode možemo naučiti beskrajno mnogo stvari, kao primjerice kako da u njoj nema smeća

U nedjelju, 2. srpnja u 20,15 sati, prof. dr. sc. Stanko Uršić – fizikalni kemičar, govorit će o pitanjima ekologije te o tome zašto papa Franjo poziva na ekološko obraćenje. Predavanje organizira SKAC Palma a održat će se u velikoj dvorani župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj 31.

Angažman prof. dr. sc. Stanka Uršića

Prof. dr. sc. Stanko Uršić po struci je fizikalni kemičar. Izvan redovitog akademskog okvira angažiran je već gotovo dva desetljeća, u ekološkim pitanjima kao pitanjima općega dobra, u rasponu od problema otpada i smeća, prljavih industrija do ekološki zasnovane energetike: vjetroenergije, solarna energije te pitanja voda.

Budimo dio ovoga hvalevrijednog i korisnog predavanja te se kao aktivni kršćani pobrinimo za prirodu i okoliš u kojem živimo!

Najčitanije

Na vrh