Duhovnost

ANTE BILAVER

Kriza muževnosti – tko sam ja? Možda smo mi kršćani podbacili jer ne znamo odgovoriti na to pitanje, tj. nismo ušli dublje u tu spoznaju našeg identiteta...

Foto: muzevnibudite

„Kriza muževnosti danas – smatram da se ona očituje u pitanju identiteta, tko sam ja? Onaj tko zna odgovor na to pitanje zna i što će sa svojim životom i sa svojom muževnošću“, rekao je Ante Bilaver, jedan od sudionika 3. konferencije katoličkih muškaraca ”Budi muškarac”, održane 17. i 18. lipnja 2022. u zagrebačkom hotelu „International“.

„Možda smo mi kršćani podbacili jer ne znamo odgovoriti na to pitanje, tj. nismo ušli dublje u tu spoznaju našeg identiteta“, smatra.

„Vjerujem, dakle, da kad se vratimo spoznaji našeg sinovstva – tko sam ja kao muškarac, tj. prije svega dijete Božje, tko sam ja kao sin – da ćemo onda znati osmisliti svoju muževnost jer Bog ju je stvorio i Bog ju je zamislio, dao joj je smisao i dao joj je vrijednost.“

Cijelu Antinu misao poslušajte u kratkom videu u nastavku. Izlaganja s konferencije možete pogledati prema OVIM uputama.

Više o konferenciji pronađite na www.budimuskarac.com.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Muževni budite (@muzevnibudite)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh