Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

Koliko često ne znam što napraviti, kako pristupiti svome supružniku, što reći, kako se ponašati… Odlučujem se obratiti od svoga krivog puta u svome braku, odlučujem se mijenjati, ja, tvojom snagom, Duše Sveti!

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko često ne znam što napraviti, kako pristupiti svome supružniku, što reći, kako se ponašati. Ne znam kako ga u nešto uvjeriti, kako mu pokazati ljubav i poštovanje, kako mu pokazati da mi je stalo, ali i da ja trebam pažnju, kako mu pokazati da želim da naš brak uspije, da budemo složni. Kad i pokušam, najčešće kao da iz mene progovara nešto drugo, moja tuga, povrede, krive misli. Na koncu to neznanje i slabost prevladaju pa reagiram krivo.

Duše Sveti, zazivam te ovog trenutka, i odričem se svih utvrda, krivih motiva, krivih misli, krivih stavova, osuđivanja i opravdavanja svojih krivih djela. Kajem se od svega srca! Dođi, Duše Sveti, Duše razbora, mudrosti, savjeta, jakosti, i otvori moje oči i srce da vidim supružnikovo srce na ispravan način, da vidim onu osobu koju sam odabrao da zajedno provedemo ovozemaljski život. Pomozi mi da gledam svoga supružnika onako kako ga ti gledaš.

Klečim pred tobom i priznajem da bez tebe ne mogu ništa

Odlučujem se promijeniti, odlučujem se obratiti od svoga krivog puta u svome braku, odlučujem se mijenjati, ja, tvojom snagom, Duše Sveti! Klečim pred tobom i priznajem da bez tebe ne mogu ništa, da sam nemoćan, i vapim ti, preuzmi moje srce, moj duh, dušu i tijelo. Poklanjam ti svoj život i molim te, učini me supružnikom koji je usmjeren na vječni život i na to da kroz suživot u braku i supružnik i ja zaslužimo vječni život s tobom. Molim te, skini okove grijeha, povreda, srama, oholosti, grubosti, netrpeljivosti, očaja, bezobzirnosti s mene, s moga supružnika, s našeg braka i s naše obitelji. Oče, u Isusovo ime proglašavam slobodu nad našim brakom i odlučujem – ti zauzmi prvo mjesto u našim životima! Blagoslovi mene i moga supružnika da možemo prihvatiti Istinu, koja oslobađa. Slavim te, Oče, klanjam ti se, blagoslivljam te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ovaj život nas tako tjera, da ispada da nemamo vremena ni za što. To je nečiji cilj! Nemoj se dati prevariti. Vrijeme provedeno s Bogom i traženje pomoći od njega je najdragocjeniji trenutak svakog dana. Odluči se za to i odupri se svijetu, tijelu i đavlu!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh