Svjedočanstva

GOVOR U AUSTRALSKOM PARLAMENTU

Kći lezbijskog para svjedoči: Ateistkinja sam, ali podržavam stavove kršćana o odgoju djece u istospolnim zajednicama Tužno je što gotovo nitko ne razmišlja o posljedicama koje će takvo roditeljstvo ostaviti na djecu…

Foto: Shutterstock

 

Millie Fontana dvadesetšetogodišnja je djevojka odrasla u istospolnoj obitelji u Australiji. Njezinu je priču prenio portal Abc.net. Millie ima dvije majke, a začeta je zahvaljujući banci sperme. Već par godina Millie svjedoči o svome životu, a održala je predavanje čak i u australskom parlamentu, kako bi javnosti iznijela vlastito iskustvo odrastanja u homoseksualnoj zajednici.

Nešto je uvijek nedostajalo

Millie je upoznala svog oca tek kad je imala 11 godina, a njegova odsutnost negativno je utjecala na njezin razvoj. Molila je svoje majke već i ranije, ali nisu joj dopustile da ga upozna. Tada su se javili problemi u ponašanju i problemi u školi.

„Ljude koji smatraju da dijete treba oca i majku u današnje se vrijeme naziva zaostalima i homofobima, ali to su jednostavno biološke činjenice“, rekla je Millie.

Prenosimo dio njezinog govora:

Ja sam kći dviju lezbijki, začeta sjemenom donora. Govorim ovdje uz potporu svih troje roditelja. Riječ je o svjedočanstvu koje, zacijelo, mnogi neće htjeti poslušati jer nitko ne želi čuti što se događa ‘s druge strane duge’.

Odrastajući, uvijek sam željela oca. U sebi sam osjećala kako mi nedostaje tata prije nego sam mogla uopće artikulirati što bi to bio otac. Voljela sam obje majke, to je istina, ali nikako nisam mogla odgonetnuti što je to mojoj nutrini nedostajalo. Tijekom cijelog mog obrazovanja lagali su mi, rekli su mi da nemam oca. Stoga mi je bilo jako teško izgraditi stabilan identitet. Tako je i stabilnost mojih emocija i ponašanja bila uzdrmana i jako sam patila zbog toga.

Danas stojim ovdje pred vama kao ateistkinja, odgojena bez vjerske pripadnosti. Međutim, podržavam stavove kršćana jer su dosada u ovoj društvenoj raspravi kršćani bili jedini koji cjelovito sagledavaju sva ova pitanja vezana s djecom. Kršćani su jedini koji dopuštaju da na svjetlo dana izađu priče poput moje. Nitko iz LGBT lobija ne želi čuti nekoga poput mene. Jer, ‘ljubav je ljubav’, zar ne? Mi ne postojimo.”

Broj istospolnih obitelji u stalnom je porastu; u Australiji djecu ima oko 18 posto homoseksualnih i 33 posto lezbijskih parova. Javnost kao jedini problem za djecu koja odrastaju u takvim obiteljima vidi zadirkivanje okoline, ali svjedočanstvo ove djevojke dokazuje da se radi o mnogo većem problemu, te da svako dijete treba imati oca i majku. Tužno je što gotovo nitko ne razmišlja o posljedicama koje će takvo roditeljstvo ostaviti na djecu…

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh