Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kako se u najtežim trenucima odnosim prema svome supružniku, odnosno prema sebi samome/samoj?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko puta sam, Isuse, pomislio/la: „Upotrijebi me, daj da ti služim, daj da budem koristan/na drugima, daj da se predajem za druge, za bližnje“!

Tko je moj najbliži, tko je sa mnom, u duhu, po sakramentu braka – doslovno jedno tijelo? Kako se u najtežim trenucima odnosim prema svome supružniku, odnosno prema sebi samome/samoj?

U trenutku najveće agonije, nezamislive, ti si mi rekao: „Ovo je tijelo moje koje se za vas predaje“ (Lk 22,19). Potpuno nedužan, nisi pitao zašto ti to moraš, nisi se jadao da je to nepravedno, da ti je teško, da ne možeš. Ti si odlučio, predao se Ocu i uzdao se u Duha Svetoga. Predao si se jer me ljubiš. Time si mi omogućio svu milost i pomoć koju trebam kako bih se ja mogao/la predavati, prije svega za svoga supružnika u braku, i kako bih ja, tvojom milošću bio/bila svjetlo u onim područjima u kojima on/a to ne može ili ne želi biti. A kako ja postupam?

Otvori mi oči srca da vidim Istinu, jer samo me ona može osloboditi

I ja predajem, ali predajem tebe kao što te Juda predao zlikovcima; činim to svaki put kada ne ljubim i ne poštujem i kada za to krivim supružnika. Predajem te poljupcem govoreći, upravo kao on, da te ljubim. Jer, kada ti iskazujem ljubav „poljupcem“, a istovremeno odbacujem supružnika, tada te predajem! O Isuse, kako sam slijep/a! Zar ne postupam kao Juda kad marim samo za svoje ciljeve, svoje poglede, kad ne marim za tvoju muku, predanje, primjer, već se uvjeravam u svoju pravednost i tvrdim da te ljubim? O, Isuse!

Obnovi mene, obnovi moga supružnika, obnovi naš brak i obitelj, Isuse!

Iz dubine srca, moj Isuse, kajem se! Ne želim biti Juda i znam da mi ne zamjeraš što sam bio/bila kao on. Ti želiš da budem kao Petar – da se pokajem, radi sebe, kako bi tvoja milost mogla poteći u mene i kroz mene do moga supružnika. Samo s tobom mogu ljubiti istinski, stoga niti ne očekuješ da to činim sam/a. Otvori mi oči srca da vidim Istinu, jer samo me ona može osloboditi. Oslobodi me krivih stavova i, snagom svoje Krvi slomi sve duhovne pečate u mome srcu. Kajem se zbog njih, oprosti mi. Odlučujem svim srcem oprostiti svome supružniku, svaku povredu, neznanje, svako neiskazivanje ljubavi i poštovanja, povlačenje, grube riječi, sve što me izranilo. Jer odlučujem biti slobodan/na od toga u Isusovo Sveto Ime! Obnovi mene, obnovi moga supružnika, obnovi naš brak i obitelj, Isuse! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često ne vidimo kakvi smo uistinu, da određene stvari radimo krivo, s krivim stavom srca. Zato je bitno pustiti Istini da nas upozna s istinom, odlučiti se za istinu, jer samo tu je sloboda, samo tu.

Odlučujem danas krenuti tako i odlučujem više moliti za svoj brak i svoga supružnika, da mu Isus iscijeli rane i nadoknadi sve posljedice rana. Također, ispričat ću se za sve ono što je s moje strane bilo krivo. Koja snaga! To je put prema Vječnosti!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh