Obitelj

ISPRAVAN PUT

Kako da živimo u svijetu, a da ne budemo od svijeta Bog nam u svakom trenutku daje sve što nam je potrebno da stignemo u nebo, stoga se mi, jednostavno, trebamo istinski truditi činiti ono što Bog od nas želi u svim okolnostima

Kako da živimo u svijetu, a da ne budemo od svijeta?

Foto: Pixabay

 

Poslužit ću se ovdje riječima blaženog Fultona Sheena, koji je jednom rekao: „Ako ne živiš onako kako vjeruješ, počet ćeš vjerovati onako kako živiš.“ To je istina, a mi smo ovdje da, donoseći odluke, odabiremo moralno ispravan put.

Sve što možemo sa sobom ponijeti u nebo jest ljubav kojom smo ljubili tijekom našeg zemaljskog života

Bog nas je stvorio da s njime provedemo vječnost, a onamo odlazimo živeći život koji je nama osobno namijenio u svakom trenutku, pred svakom osobom koju susrećemo, u svakoj odluci koju donosimo. Sve što možemo sa sobom ponijeti u nebo jest ljubav kojom smo ljubili tijekom našeg zemaljskog života. Ništa više. Stoga je na nama da živimo onako kako vjerujemo, a živeći tako neprestano se učimo vjerovati. Zapravo je to prilično jednostavno. Ljubav, istinska ljubav očituje se u onome što činimo, a ne u onome što osjećamo, ona nije neki sladunjavi osjećaj, nego čin sebedarja, poput Isusa na križu.

…trebamo se istinski truditi činiti ono što Bog od nas želi u svim okolnostima, a za nas muškarce to znači da se odreknemo samih sebe, svojih želja, svojih zadovoljstava, svoje dokolice, svojeg dobra, čak i svojeg života

Bog nam u svakom trenutku daje sve što nam je potrebno da stignemo u nebo, stoga se mi, jednostavno, trebamo istinski truditi činiti ono što Bog od nas želi u svim okolnostima, a za nas muškarce to znači da se odreknemo samih sebe, svojih želja, svojih zadovoljstava, svoje dokolice, svojeg dobra, čak i svojeg života da bismo služili svojoj ženi i djeci te svima onima kojima nas je okružio. Ako nam ono što činimo ne pomaže stići u nebo, onda nije ni vrijedno.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh