Preporučamo

BIBLIJA KROZ 365 DANA

IZAZOV ZA SVE, NAROČITO MUŠKARCE Provedi novu godinu svakodnevno čitajući Bibliju Neka ti upravo Božja Riječ bude na rast i na poticaj i najvažnija novogodišnja odluka iz koje ćeš svakog dana crpsti Božje milosti i blagoslove, a na čije ćeš čitanje i proučavanje poticati i druge

Foto: Pixabay

 

Prvi hrvatski portal za katoličke muškarce Muževni budite obavještava da 1. siječnja 2021. godine započinje inicijativa „Biblija kroz 365 dana“ te pozivaju i izazivaju sve, a osobito muškarce, na svakodnevno čitanje Svetoga pisma u vremenskom periodu od godine dana.

„Nama se katolicima najviše spočitava da mi Božju Riječ uopće ne poznajemo i da nam Sveto pismo, zapravo ono najvrjednije što nam je Bog dao uz sv. misu i sakramente, najčešće skuplja prašinu na policama. Zbog toga smo napravili plan ne samo kako svakodnevno čitati Bibliju, nego i kako je pročitati u vremenskom roku od 365 dana, od korica do korica. Za to postoje dva pristupa: linearni i usporedni pristup“.

„Kod linearnog se pristupa svakog dana čita nekoliko poglavlja, počevši od samog Postanka, a završava se Otkrivenjem. Svakog dana dovoljno je po 5–10 minuta da se čitava Biblija takvim pristupom pročita u 365 dana i da se pročitana Božja Riječ svakodnevno razmatra. Plan čitanja linearnog pristupa možeš preuzeti OVDJE.

Usporedni pristup je nešto zahtjevniji i prema njemu se starije i novije svetopisamske knjige uspoređuju i razmatraju. Svakog se dana tako čitaju po dva čitanja iz Staroga zavjeta i jedan iz Novoga zavjeta, a za to je potrebno 10-ak minuta. Premda naizgled nepovezana, sva tri čitanja pokazuju određene dodirne točke i činjenicu kako se mnoge stvari najavljene u Starome zavjetu ispunjuju u Novome zavjetu. Takav se pristup osobito preporuča za čitanje u grupi (zajednici, obitelji) u kojoj pojedinci mogu podijeliti s drugima svoje dojmove i istaknuti svoje poveznice između čitanja. Plan čitanja usporednog pristupa možeš preuzeti OVDJE“, pojasnili su organizatori inicijative.

„Neka ti upravo Božja Riječ bude na rast i na poticaj i najvažnija novogodišnja odluka iz koje ćeš svakog dana crpsti Božje milosti i blagoslove, a na čije ćeš čitanje i proučavanje poticati i druge“, poručili su na portalu Muževni budite.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh