Vijesti

U VUKOVARU

Održana 5. konferencija katoličkih muškaraca Tema ovogodišnje konferencije bila je odabir poziva i preuzimanje odgovornosti, dok je svaki od govornika dao svoj doprinos geslu konferencije koje je ove godine glasilo: „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu’’ (Jer 29, 11).

Foto: Muževni budite

Foto: Muževni budite

 

Od 17. do 19. svibnja odvijala se 5. konferencija katoličkih muškaraca „Budi muškarac” koja se ovaj put održala u Vukovaru u Pastoralnom centru sv. Bono.

Konferencija je i ove godine okupila brojne sudionike iz svih dijelova Lijepe Naše, ali i iz okolnih zemalja, kao i velik broj govornika koji su se dotaknuli svih mogućih tema važnih za cjelovitu osobnu izgradnju katoličkog muškarca.

Ovogodišnji su govornici bili: p. Boris Jozić, Tomislav Belavić, Antun Dugan – Samuraj, Ivan Džanko, Marko Frković, Matej Galić, Danijel Katanović, Matej Lovrić, Lordan Ljubenkov, Vedran Politeo, Robert Rukavina i Kristijan Šimičić.

odabir poziva i preuzimanje odgovornosti

Tema ovogodišnje konferencije bila je odabir poziva i preuzimanje odgovornosti, dok je svaki od govornika dao svoj doprinos geslu konferencije koje je ove godine glasilo: „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu’’ (Jer 29, 11).

Uz poticajna izlaganja, konferenciju je obogatio i duhovni program koji se sastojao od svakodnevne sv. mise, ispovijedi, cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim/duhovskog bdjenja, molitve krunice ispred Središnjeg križa, slavljenja i molitve.

Javna molitva krunice u Vukovaru

Jedan od brojnih plodova konferencije jest svakako javna molitva krunice u Vukovaru koja će započeti 1. lipnja u 8.30 ispred Središnjeg križa, a kojom će Vukovar postati jedan od 14 gradova u kojima muškarci javno mole krunicu.

Iduća, 6. konferencija katoličkih muškaraca planirana je za prvu polovicu sljedeće godine u Dalmaciji. Svi oni koji nisu mogli prisustvovati 5. konferenciji katoličkih muškaraca moći će uskoro pogledati snimke izlaganja ispunjavanjem prijavnice.

 

 

 

Izvor: Muževni budite

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

 

Preporuka!

Knjiga U Tvojoj prisutnosti – verzija za muškarce autorice Sarah Young. Ova knjiga nas uvodi u iskustvo prisnoga, osobnoga poznavanja Boga. Iz toga iskustva proistječe život koji možemo zvati životom u izobilju.

Taj život ne ovisi ni o kakvim životnim okolnostima nego isključivo o našemu osobnom odnosu s Bogom. Knjigu možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh