Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, iako znam, barem u razumu, da si ti ljubav, ponekad se pitam, gdje si u teškim trenucima u mome braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, iako znam, barem u razumu (za srce nisam siguran/na), da si ti ljubav, ponekad se pitam, gdje si u teškim trenucima u mome braku? Zašto sve te protivštine, neslaganja, nerazumijevanja; zašto svađe, zašto ne možemo stvari riješiti lakše, smirenije; zašto moj supružnik ne razumije što mu želim reći, što mi treba; zašto ja reagiram burno? I kao da šutiš. Priznajem ti, muče me takve situacije, muči me to. Dolazim ti kakav/va jesam i iskreno te pitam, Isuse, zašto ne reagiraš, pomogneš, uključiš se?

Pitam gdje si ili mi to prođe kroz misli; gubim nadu, volju… Prečesto! Isuse, očito je da ne vidim da si ti i tada, u tim trenucima u mome supružniku. Ne vidim da mi govoriš, da me potičeš, moliš me, predaješ mi se, daješ mi se – upravo u supružniku. U zagrljaju koji ću mu dati onda kada smatram da to ne zaslužuje; u ljubaznoj riječi koju ću mu/joj uputiti kada on/a govori drugačije; u molitvi za njega/nju kada vidim da ne može, da je slab/a, baš kao što sam i ja slab/a. No, zašto, ja moram prvi/a i kako?

Oprosti mi, Isuse, svaki trenutak kada sam postupao/la licemjerno i odbacivao/la tebe kroz svoga supružnika

Kada si nedužan visio na Križu za mene, za moje srce, za moje rane, za moju sebičnost, za moje boli, za moje grijehe, molio si Oca za mene; moliš i danas: „Oče, oprosti mu/joj, jer ne zna što čini“ (Lk 23,34). O Isuse, ne želim se više nikad pitati, zašto moram ja prvi/a, već želim čeznuti da budem prvi/a koji/a prašta, ljubi, poštuje, grli, iskazuje ljubav, djelima i riječima; ljubav kojom si ti otišao na Križ za mene, Isuse!

Sad tek vidim da me ti čekaš u mome supružniku i da sam tako često licemjeran/na, sebičan/na kada te zazivam i pitam zašto je nešto takvo kakvo je, dok istovremeno odbacujem svoga supružnika i osuđujem ga zbog nečeg što čini. O moj Isuse, oprosti mi, kajem se iz dubine srce! Molim te milost da u najtežim trenucima vidim suprugovu/supruginu grubost kao vapaj, da u njemu/njoj prepoznam tebe koji mi govoriš: „Žedan sam, žedan sam tvoje ljubavi“. Ti čezneš da tvoju žeđ ugasim tako što ću ljubiti svoga supružnika i moliti za njega: „Isuse, oprosti mu/joj jer ne zna što čini. Ispuni ga/ju svojim Duhom Svetim. Pomozi mu/joj“.

Hvala ti što mi uvijek iznova daješ novu šansu i ne gledaš moje padove, nego moju želju i dobru volju da tražim tvoju milost…

Oprosti mi, Isuse, svaki trenutak kada sam postupao/la licemjerno i odbacivao/la tebe kroz svoga supružnika. Hvala ti što mi uvijek iznova daješ novu šansu i ne gledaš moje padove, nego moju želju i dobru volju da tražim tvoju milost koja mi je potrebna da bih bio/bila bolji supružnik, bolji čovjek i da bih zaslužio/la Vječni život. Bez tebe to ne mogu.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ne želim čekati neki nesporazum ili nešto slično da bih počeo/la prakticirati ovu istinu. Želim odmah početi moliti, pripremati se. Odlučujem djelovati drugačije. Čitav ću današnji dan tražiti da mi Isus udijeli milost, snagu, obraćenje i mudrost kako bih u užarenim trenucima mogao/la u supružniku gledati Njega i reagirati s oprostom, mirno, staloženo. Jer tako gradim svoj brak i na koncu ću biti blagoslovljen/a. Jedino tako mogu od supružnika u tim trenucima dobiti on što meni treba. Želim biti prvi/a!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh