Intervju

SUBOTA, 24. VELJAČE 2024.

INTERVJU Poduzetništvo s povjerenjem? Da! Spremi se za 24. veljače 2024. godine i najveću konferenciju katoličkih žena poduzetnica u Hrvatskoj. Razgovarali smo s organizatoricama – poduzetnim ženama svjesnima svoje autentičnosti utemeljene na Kristu s kojim mijenjaju svijet

Prošlogodišnje panelistice; CCW – Catholic Cro Women

Više od 500 sudionica okupit će se 24. veljače 2024. od 9 do 18 sati na drugoj konferenciji „Poduzetništvo s povjerenjem“. 

Osim uživo, konferenciju će moći online pratiti i sudionice iz cijele Hrvatske i inozemstva. Prijave, ovdje: 2. CCW konferencija „Poduzetništvo s povjerenjem“

Više o konferenciji možete pročitati ovdje: PODUZETNIŠTVO S POVJERENJEM Druga Catholic Cro Women konferencija

„Bez obzira što me snađe, uvijek sve dočekam – nekada možda manje, nekada više uspješno – sa zahvalnošću i neprestanim podsjetnikom u srcu da nisam sama i da je u svemu najvažnije naše vjerovanje Božjoj Riječi i obećanjima.“ Monika

 „Za mene je poduzetništvo s povjerenjem svakodnevni poziv na otvorenost prema primanju onoga što je Gospodin pripremio taj dan za mene i moje poslovanje“, podijelila je s nama Monika Jagić. „Tako, bez obzira što me snađe, uvijek sve dočekam – nekada možda manje, nekada više uspješno – sa zahvalnošću i neprestanim podsjetnikom u srcu da nisam sama i da je u svemu najvažnije naše vjerovanje Božjoj Riječi i obećanjima.“

„Kršćanski identitet mi pomaže da poduzetništvo gledam kao darovanu ulogu u kojoj sam pozvana donositi raznolike plodove za Isusa, obitelj i društvo”

Njezin kršćanski identitet se na njezino poduzetništvo najviše odražava, kaže, u njezinu pristupu, „bilo u pristupu vođenja poslovanja, u odnosima s klijentima i suradnicima ili shvaćanju raznolikih poslovnih (ne)prilika“.

Kršćanski identitet joj pomaže da osobnu vrijednost i identitet nikada ne gleda kroz svoje poduzetništvo već da poduzetništvo gleda kao darovanu ulogu u kojoj je „pozvana donositi raznolike plodove za Isusa, obitelj i društvo“, zaključuje Monika.

Monika

O značaju ove konferencije progovorila nam je Antonija Pervan: „Meni osobno (konferencija) pruža jedinstvenu priliku ne samo za poslovno usavršavanje već i za dublje povezivanje s vlastitim vrijednostima“.

Sudjelovanjem ima priliku ojačati svoj vjerski temelj u poslovanju „stvarajući sinergiju između vjere i poduzetništva“.

„Neizostavan je dio naglasiti to da sam sklopila nova prijateljstva ali i nanovo obogatila srce“, Antonija

Ono što joj je članstvo u Udruzi omogućilo do sada je: „proširivanje mreže koja dijeli slične vrijednosti, poticanje dijaloga o društveno odgovornom poslovanju“, kaže Antonija nastavljajući da joj je ono također „pružilo podršku u izazovima poduzetničkog puta“.

„Neizostavan je dio naglasiti to da sam sklopila nova prijateljstva ali i nanovo obogatila srce nadahnutim mislima, ne samo našeg duhovnika fra Ivana Marije Lotara nego i svih poduzetnica.“

„Rekla bih da je kruna Udruge i naše inicijative u ustrajnim sklopljenim rukama naših članica molitvenog tima“

Svima im ovim putem zahvaljuje za svaki njihov angažman, predstavljanje i svjedočanstvo.

„Rekla bih da je kruna Udruge i naše inicijative u ustrajnim sklopljenim rukama naših članica molitvenog tima – po njihovim revnim molitvama i postu ovo je sve još dobilo zaokruženu smislenu cjelinu“, završava.

Antonija

Misija i svrha udruge za žene u poduzetništvu

Andreu Oroš, predsjednicu Udruge Poduzetništvo s povjerenjem upitali smo kako su odlučile osnovati udrugu „Catholic Cro Women“ iz koje je izraslo „Poduzetništvo s povjerenjem“.

„Ideja je došla po rečenici koja je zvučala ovako: „Napravi grupu za žene poduzetnice u vjeri!“ Naravno da se meni to na početku nije dalo“, pripovijeda Andrea. To je provjerila i kod svojih bliskih prijateljica koje su joj dale dobronamjeran savjet, da joj još jedna obaveza u životu ne treba s obzirom da je supruga, majka četvero djece, zaposlena, aktivna u već dvije inicijative, stalna volonterka u obiteljskom savjetovalištu. „Na kraju moram javno priznati da nismo bile u pravu ni ja ni moje prijateljice, već Bog, koji nam je ovu inicijativu i poslao“, kaže.

Andrea

Temelj Udruge Poduzetništvo s povjerenjem je „promicanje kršćanskog poslovanja, moralnog poslovanja temeljenog na kršćanskim vrijednostima, kako bi takvo poduzetništvo doprinosilo društvu kroz aktivnosti usmjerene prema općem dobru“

Misija im je okupiti i podržati žene koje su katolkinje i bave se ili se žele baviti poduzetništvom ili poslovnim aktivnostima, pružiti im podršku, resurse i edukaciju. Također, temelj njihove Udruge Poduzetništvo s povjerenjem je „promicanje kršćanskog poslovanja, moralnog poslovanja temeljenog na kršćanskim vrijednostima, kako bi takvo poduzetništvo doprinosilo društvu kroz aktivnosti usmjerene prema općem dobru“.

CCW tim

Aktivnosti Udruge

Glavne aktivnosti Udruge Poduzetništvo s povjerenjem su mjesečne „Kave sa svrhom“, na kojima stručnjakinja u nekom području dijeli znanja o pojedinoj poslovnoj temi, zatim „Kava s poduzetnicom“, koja je svojevrsno svjedočanstvo poduzetničkog puta neke od poduzetnica.

„Uz to zajedno molimo Zlatnu krunicu te se okupljamo i tijekom godine na duhovnim obnovama, Misama i kavama te na konferenciji ‘Poduzetništvo s povjerenjem’.“

Poslovni benefiti za članice

Sve članice imaju priliku sudjelovati u mjesečnim i godišnjim aktivnostima te biti dio zatvorene grupe na Facebooku i imati mogućnost komunicirati, dijeliti iskustva i razmjenjivati sadržaje na ostalim stranicama na društvenim mrežama.

„U rujnu 2023. godine smo putem platforme Linxpot oblikovale tri vrste članskih paketa, Support, Upgrade i Premium, koji članicama pružaju: trajni pristup snimkama online događanja, pregled kataloga katoličkih poduzetnika, popuste na proizvode i usluge u katalogu, promociju vlastitih proizvoda i usluga.“

Poslušat ćemo i savjete iskusne poduzetnice i sudjelovati na radionicama na kojima ćemo učiti: o strategiji poslovanja, o financijama s Bogom, o upravljanju vremenom, o brandingu i prodaji, o Franjinoj ekonomiji, Kriznoj poslovnoj komunikaciji te Bibliji i biznisu

Ciljevi ovogodišnje, druge konferencije CCW, Poduzetništvo s povjerenjem

Konferencija „Poduzetništvo s povjerenjem“ jedinstveni je događaj koji će svakoj poduzetnoj ženi omogućiti duhovno i poslovno osnaživanje, jasnoću, umrežavanje, znanje i dobru zabavu.

„Ima li išta smislenije za poduzetnu ženu nego čuti ove teme: kako uskladiti obitelj i posao, tko je žena iz Božje perspektive, kako spoznati na što smo pozvane u biznisu?“ pita Andrea i navodi što ćemo sve još moći čuti i naučiti na ovogodišnjoj konferenciji: „Poslušat ćemo i savjete iskusne poduzetnice i sudjelovati na radionicama na kojima ćemo učiti: o strategiji poslovanja, o financijama s Bogom, o upravljanju vremenom, o brandingu i prodaji, o Franjinoj ekonomiji, Kriznoj poslovnoj komunikaciji te Bibliji i biznisu.“

Spremite se za 24. veljače 2024. godine i najveću konferenciju katoličkih žena poduzetnica u Hrvatskoj, “Poduzetništvo s povjerenjem” koja će vas inspirirati, povezati i potaknuti na rast u duhu i biznisu. Očekuje vas 17 stručnjaka (od svećenika do poslovnih laika) katolika koji će kroz uzbudljiva predavanja i stručne radionice ponuditi nevjerojatne informacije. Tu je i prilika za umrežavanje i zabavu. Sve počinje misom a završava druženjem uz gastro delicije i glazbene zvijezde: Stjepana Lacha, Vanessu i Pavu. Rezervirajte svoje mjesto još danas na: www.linxpot.com/ccw i zajedno gradimo bolju budućnost poduzetništva i društva.

Jana Radeljak, Bagadodo; mv; Book.hr

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh