Najave

KONCERT I DUHOVNO MOLITVENI SUSRET - STIJEPO GLEĐ MARKOS

Hrvatski tenor iz Dubrovnika dolazi u remetsko svetište: Kroz pjesmu i svjedočanstvo prenijeti će svoje iskustvo Božjega dodira Koncert i duhovno molitveni susret održat će se 30. travnja, u subotu

Foto: Stijepo Gleđ Markos

 

Međunarodno priznati hrvatski tenor iz Dubrovnika dolazi  u remetsko svetište Majke Božje, kroz pjesmu i svoje svjedočanstvo prenijeti iskustvo Božjega dodira u svome životu. Koncert i duhovno molitveni susret sa Stijepom Gleđom Markosom održat će se u subotu, 30. travnja 2022.

PROGRAM

Raspored programa je sljedeći:

17.45 Klanjanje pred Presvetim

18.30 Euharistija

– Koncert

„Unatoč svim bogatim glazbenim iskustvima i mogućnostima bio sam neispunjen i mogu reći da je upravo taj osjećaj neispunjenosti bio okidač k obraćenju. Nažalost, čovjek često poistovjećuje sebe s onim što radi i svoj identitet gleda kroz vlastiti uspjeh i postignuće. Došao sam u jednu fazu života kada sam shvatio da mi nije dovoljan uspjeh u karijeri, tražio sam smisao u svemu tome i tada sam se, zahvaljujući velikom Božjem milosrđu, otvorio Njegovoj ljubavi.

Odlučio sam predati Bogu svoj život i dopustiti Mu da me mijenja, oblikuje i usmjerava. Bog mi je dao mudrosti da spoznam svoju slabost i prolaznost života kojeg se ne isplati trošiti za vlastitu slavu i užitak.

Zahvaljujući duhovniku kojeg je Bog postavio na pravo mjesto i u pravo vrijeme, progovorio je mom srcu kroz Božju Riječ. Vjeru koju imam u srcu dobio sam kao Božji dar. Kada sam iskreno tražio da Bog uđe u moj život, vjerujem da sam u tom trenutku primio vjeru kao Božji dar jer ona nije nastala kao rezultat moje inteligencije ili nekog istraživanja. Kada sam prvi put iskrenog srca pogledao Božje evanđelje, nešto duboko u meni je reklo: ovo je Istina. I ja sam povjerovao u tu Istinu.”
Stijepo Gleđ Markos

Uza svu svoju bogatu glazbenu karijeru, sudjelovanju na brojnim solističkim nastupima i festivalima bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu, 2021. godine objavljuje svoj album prvijenac duhovne glazbe pod nazivom „Moja Hridino“ koji osvaja veliku pozornost struke i publike te svojim autentičnim glazbenim izričajem u manje od godinu dana od objave postiže priznanje srebrne naklade albuma.

Osim koncerta, gost će u svetištu pjevanjem animirati i klanjanje i Euharistiju.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh