Preporučamo

HRVATSKI GLUMAC U FILMU O GOSPINIM UKAZANJIMA

Goran Višnjić vjeruje da će se film ‘Fatima’ svidjeti svima, bili vjernici, ili ne. Evo zašto Naš glumac tijekom ovog 'posebnog snimanja' posjetio je i samo svetište...

Foto: Screenshot

 

Uoči premijere snažnog i nadahnjujućeg novog filma ‘Fatime koja se održala 28. kolovoza, nekoliko članova glumačke ekipe podijelilo je za NC Register iskustva i razmišljanja o filmu. Među njima je i naš glumac Goran Višnjić koji u filmu igra Artura de Oliveiru Santosa, načelnika općine Ourém u kojoj je smještena Fatima i velikog protivnika ukazanja.

Za našeg glumca ovo je iskustvo bilo posebno. ‘Snimanje nije bilo poput snimanja bilo kojeg drugog filma’, kazao je. Inače, Šibenčanin je tijekom snimanja i posjetio Fatimu. Svjedočeći o svom hodočasničkom putu kazao je kako je ‘osjećao da je na nevjerojatno posebnom mjestu’.
‘Osjećate se smireno, ne želim reći božanstveno. Ali osjećate se vrlo posebno i vrlo drugačije’, svjedočio je.

O filmu

‘U Portugalu je u to vrijeme crkva stvarno bila stavljena na rub društva, vlada je bila protiv. Pokušavali su crkvu prikazati kao praznovjernu. Ipak ono bitno je raslo u crkvi i ljudi su pronašli crkvu. Pokušavao sam pronaći neku vrstu ravnoteže između te dvije stvarnosti’, kazao je Višnjić.

Višnjić vjeruje da će se ovaj film Fatima vidjeti svima bili oni katolici ili ne.

‘Ako je poruka uistinu iskrena, dobra i pozitivna, svi ju možemo prepoznati. … Važna je misao, važna je poruka. Za ovaj film nije važno tko će ga gledati – katolici, protestanti, budisti, ili tko god – poruka filma je prekrasna. Ona se sastoji u tome da trebamo voljeti jedni druge, a ne ratovati. Poruka je čista, pozitivna i lijepa’.

Pogledajte trailer filma:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh