Svjedočanstva

EVA VUKINA

FOTO Slika Isusa koji grli Vukovarski vodotoranj autorici pukla u rukama. Kada je spojila komadiće, zbog onog što je vidjela potekle su joj suze Slika je pukla autorici u rukama. Razbila se na pet dijelova. Pet Isusovih rana...

Foto: Eva Vukina Facebook

 

Eva Vukina, mlada akademska slikarica prošle je godine, povodom 28. obljetnice žrtve Vukovara, nacrtala na staklu sliku Isusa kako grli Vukovarski vodotoranj. Autorica je večer uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara na svom Facebooku prepričala jednu zanimljivost koja se dogodila sa slikom.

Kaže, slika joj je prošle godine pukla u rukama, i razbila se na pet dijelova. Skupila je komadiće i spojila sliku ponovno, no jedan dio jednostavno nije mogla pronaći.

Ono što je fascinantno je što je nastalo od nove/stare slike… Pročitajte status mlade slikarice u cijelosti:

„[SLIKA JE DOVRŠENA]
Bože, kako je divno vidjeti da se dijele na društvenim mrežama slike koje sam posvetila stradalima u Vukovaru, pogotovo slika Vodotornja i Golgote.

Ima nešto zanimljivo vezano za tu sliku. Nažalost, slika mi je prošle godine pukla u rukama i razbila se na pet dijelova. Ta nezgoda me naučila da sam mala i da moram biti svjesna da Bog sve čini i da Njemu sve služi. Htjela sam sliku koja je zapravo slikana na staklu pofotkati u rukama, no u tom trenu kad sam je podigla prema nebu, pukla je u rukama i posjekla mi palac.

Bila sam zatečena i u šoku, krenula sam tražiti dijelove stakla u travi, jedan dio nisam nikad pronašla. Raspala se na pet komada, pet Isusovih rana. Spojila sam komade i kad sam vidjela da je pukotina u obliku stilizirane golubice u letu, krenule su mi suze. Komad stakla koji nisam pronašla je glava golubice. Mi smo sad slobodna država zahvaljujući prolivenoj, nevinoj krvi Vukovara.

Foto: Facebook Eva Vukina

Taj nestali komad je glava te slobodne golubice, to su naši poginuli branitelji, to je ta rupa na slici, rupa u našim srcima, srcima poginulih branitelja. Slika je dovršena.
Vukovar je bio slomljen a sada je obnovljen. Hvala ti Isuse!“, napisala je Eva.

Foto: Facebook Eva Vukina

Foto: Facebook Eva Vukina

Ivana Adamić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh