Razno

ISPOVIJEST

ELENA JURKOVIĆ Jesam li ja sama sebi uzrok vječne nesreće ili samoće? Što toliko loše činim? Gdje li to griješim? Uvijek ista priča, isti potezi, samo drugi glumci. Ova play, repeat, stop igrica uništava moju vjeru u sebe, u bolje sutra, u pravu ljubav…

Foto: Shutterstock

 

Usamljenost.

Nastanila se u meni i ne izlazi. O plaćanju stanarine ili čišćenju neću ni govoriti. Toliko puno uzima, a premalo daje i ništa ne vraća. Vrtim se u krug jer ponekad poželim društvo, a usamljenost ne dopušta da je izbacim iz njezinih sigurnosnih okvira. Umorna sam.

Gdje mogu tužiti usamljenost? Koji se sud bavi takvim slučajem?! Da, poprilično je smiješno što mi ljudi u svemu tražimo pravdu i živimo po „pravici”. No, našu nemoć zemaljski svijet ponekad zbilja ne može riješiti. Treba preživjeti, a ne osporavati.

Što se događa u muškom mozgu da ti pruže „sve” i poslije pobjegnu, nestanu, ignoriraju te.

Situacija je jednostavna. Upoznaš osobu koja ti se brzo svidi. Puno je sličnosti između vas, isto gledate na svijet, imate zajedničke sitnice koje vas ispunjavaju i čine sretnima. U tom periodu ta ti osoba pruži sve, cijelog sebe, i jednostavno te kupi svojom osobnošću i talentima koje posjeduje.

I mene je kupio. Brzo i bez razmišljanja. Napokon je istjerao usamljenost iz moga srca i nastanio se u njemu. Nekoliko dana sati istinske sreće i mira dalo mi je snage za još stotinu novih poraza koji me čekaju i žele me osnažiti za onu 101. pobjedu. Što se događa u muškom mozgu da ti pruže „sve” i poslije pobjegnu, nestanu, ignoriraju te.

Jesam li ja sama sebi uzrok vječne nesreće ili samoće?

Što toliko loše činim? Gdje li to griješim? Jesam li ja sama sebi uzrok vječne nesreće ili samoće? Uvijek ista priča, isti potezi, samo drugi glumci. Doslovno glumci. Pitala bih ih baš ponekad što nisu za glumce išli kada tako vješto mogu odglumiti osjećaje i sakriti pravu istinu.

Ova play, repeat, stop igrica uništava moju vjeru u sebe, u bolje sutra, u pravu ljubav. Moji me porazi više ne čine jačom osobom koja uči na svojim pogreškama. Sabotiraju me. Svakodnevno me bacaju na dno kada uvide da klečim na koljenima, pokušavajući se podići na noge. Zadaju mi prebolan udarac i opet ležim na dnu.

Blatna.

Prljava.

Poražena.

Izgubljena.

 

Iz knjige „Četiri zida” autorice Elene Jurković.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 35 umjesto 70 kuna možete nabaviti u našim akcijama, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh