Osobni razvoj

DRŽATI OČI NA ISUSU

Kako se možemo osloboditi i ostati slobodni

Kako se možemo osloboditi i ostati slobodni

Foto: Shutterstock

 

Svi bismo htjeli biti potpuno slobodni od onog što nas muči. To može biti neki određen grijeh ili nekakva emocionalna prtljaga. Čak i duboka izdaja ili niz razočaranja mogu izgraditi zid i dovesti nas u ropstvo koje nas paralizira u našem hodu s Bogom.

Kako se možemo osloboditi i ostati slobodni od ropstva? Postoji li način kako da se nađe slavna, trajna, snažna pobjeda u Isusu Kristu?

Neki se okreću savjetovanju u nastojanju da dođu do slobode, ali to može trajati deset ili petnaest godina da bi se kroz savjetovanje postiglo ono što Isus može učiniti u trenutku. A kad on radi u nama, on radi trajno djelo. On nas oslobađa i omogućuje nam da nastavimo hodati u toj slobodi.

Jer je držao oči na Gospodinu…

Kad je Bog pozvao Nehemiju da pođe u Jeruzalem kako bi ponovno sagradio zid, svi kao da su mislili da će to trajati jako, jako dugo. Njegov narod su uglavnom bili robovi i sluge i nisu imali mnogo sredstava. Međutim, bili su gorljivi za stvari Božje i usmjerili su svoj um na rad. Usprkos činjenici da je sotona pokušao spriječiti njihov rad na mnogo načina, nisu bili skrenuti od Božjih nauma i bili su u stanju ponovno sagraditi zid grada za samo pedeset dva dana (vidi Neh 6,15).

Taj srušeni zid bio je obnovljen jer je Nehemija držao oči na Gospodinu i stajao protiv sila pakla. Isto tako, i ja potičem vas da držite svoje oči na Isusu i dopustite mu da vas sagradi. Odlučite u svom srcu: „Ne radi se o meni, riječ je o Isusu. Moji naumi, moji planovi, moje ambicije, sve je pod njegovom dragom zapoviješću. Zbog sebe i svoje velike žrtve, on će odrediti moje korake i hodat ću u slobodi.”

„U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.” (Rim 8,37).

Autor: Gary Wilkerson; www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh