Zanimljivosti

ZAHVALAN ZA SVE ŠTO JE UČINIO ZA NJEGOVU OBITELJ I CRKVU U HRVATA

Don Damir Stojić podijelio priču iz života svoje obitelji, o blagoslovu fra Joze Zovke Don Damir Stojić na svojem je Facebook profilu podijelio crticu iz života svoje obitelji i onome što fra Jozo Zovko znači njima, ali i Crkvi u Hrvata. Njegovu objavu vam u nastavku prenosimo u cijelosti:

Foto: Don Damir Stojić, Facebook

 

„Uvijek mi je drago susresti fra Jozu Zovku jer imamo dugu zajedničku prošlost. Godine 1970. fra Jozo je kao mladi svećenik bio na službi u župi svetog Stjepana na Čerinu, rodnoj župi moga oca Mate.

Otac je tada već dvije godine bio u braku, najstariji brat Stanko se već rodio, mama je bila trudna sa srednjim bratom Mladenom, a ja još nisam bio u planu. U to vrijeme se jako teško živjelo u Hercegovini iz političkih i ekonomskih razloga.

Otac mi je pričao kako je fra Jozo dolazio u poštu i molio ga da u izlog ne stavlja nemoralne i komunističke časopise…

Otac je bio zaposlen u pošti na Čerinu, a živjelo se ponajviše od zemlje, sadio se duhan i loza. Otac mi je pričao kako je fra Jozo dolazio u poštu i molio ga da u izlog ne stavlja nemoralne i komunističke časopise. Naravno, moj otac je rado surađivao i robu ne bi izlagao, a kad je to nadređenima postalo sumnjivo jer se ne bi ništa prodavalo, fra Jozo bi otkupljivao određeni broj časopisa kako isti ne bi došli u ruke njegovih župljana.

Blagoslov

No, došlo je vrijeme, kao i mnogim Hrvatima iz Hercegovine, kada je otac sa svojom mladom obitelji napuštao svoj rodni kraj. Tada dolazi fra Jozi i moli ga za blagoslov. Duboko sam uvjeren da je taj blagoslov došao i do mene i da još uvijek počiva na mojoj obitelji. Fra Jozi sam zahvalan za sve što je učinio za moju obitelj i za Crkvu u Hrvata!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh