Najave

U ZAGREBU I SPLITU

Gostovanje predstavnika organizacije Open Doors u Hrvatskoj Organizacija na početku svake godine objavljuje i Indeks progona kršćana. Indeks u posljednja dva desetljeća pokazuje da je danas najintenzivniji progon kršćana u povijesti

Foto: metodisti.hr

 

Organizacija Open Doors (Otvorena vrata) pomaže godina pomaže progonjenim kršćanima u svijetu bez obzira denominaciju. Započeo ju je nizozemski kršćanski aktivist Andrew van der Bijl, zvan još i „brat Andrej“ u vrijeme hladnoga rata, kada je u zemlje komunističkog sustava kriomice prenosio Biblije i kršćansku literaturu i materijalnu pomoć za diskriminirane kršćanske crkve.

Pomoć progonjenim kršćanima

Nakon pada komunizma u Europi, djelovanje organizacije Open Doors, usmjerilo se na pomoć kršćanima koji su pod snažnim progonima u Aziji i Africi. Organizacija na početku svake godine objavljuje i Indeks progona kršćana. Indeks u posljednja dva desetljeća pokazuje da je danas najintenzivniji progon kršćana u povijesti.

Voditelj regionalne organizacije Open Doors iz Beča, gospodin Kurt Igler gostovat će u Hrvatskoj od 09.-12. svibnja. Primiti će ga predstavnici različitih kršćanskih crkava, hrvatskih vlasti, a održati će i dva javna predavanja u Zagrebu i Splitu.

Program predavanja:

10. svibnja u 18 sati, Novinarski dom Zagreb, Perkovčeva 2

11. svibnja u 18 sati Sportski centar Gripe Split, Osječka 11

Predavanja su otvorena za javnost i ulaz je slobodan, a osim izlaganja gospodina Iglera moći će se čuti svjedočanstva progonjenih kršćana koji su našli zaštitu u Hrvatskoj, kao i drugi prigodni program.

Program je organiziran u partnerstvu organizacije Open Doors sa Hrvatskom protestantskom konferencijom, Udrugom Fokus, te izdavačkom kućom Euroliber a događanje će nositi i jaku ekumensku notu.

 

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh