Osobni razvoj

DJEVOJKO, MOŽEŠ TI TO POBIJEDITI

Djevojke, vrijeme je da se vidite onako kako vas Bog vidi Prigrli riječi Svetog pisma iz Psalma 139, 13–16

Foto: Unsplash,  Chermiti Mohamed

 

Tijekom odrastanja, Tina je imala ozbiljnih problema s aknama koje su joj ostavile duboke ožiljke ne samo na njezinu licu, već i na duši. Vršnjaci su je nemilosrdno zadirkivali i rugali joj se, a ona je povjerovala da je ružna. Tek kad je kao osamnaestogodišnjakinja otišla na duhovnu obnovu za mlade, Tina je počela ozdravljati i mijenjati način na koji je gledala sebe.

Nekoliko tjedana nakon duhovne obnove, napisala je sljedeće:

Pjesma nad pjesmama 4, 7 kaže: „Sva si lijepa, prijateljice moja, i nema mane na tebi.” Bog misli da sam lijepa! Stvoritelj svemira koji je postavio sunce, mjesec i zvijezde naziva me lijepom! Nikada nisam shvaćala koliko su te riječi moćne. Ako je Bog progovorio i svijet je stvoren, onda je Njegova riječ moćna. Ako je Bog rekao: „Neka bude svjetlost”, i bila je, i ako kaže da sam lijepa, tada zaista jesam. Možda će mi trebati neko vrijeme da sebe vidim ovakvom, no Bog je to rekao i to je istina. Ako Bog misli da sam lijepa, onda pretpostavljam da nije važno što drugi ljudi misle.

U današnje vrijeme plastične kirurgije, liposukcije i „ekstremnih” makeovera, mislimo da je vrijeme da sve djevojke vide sebe onako kako ih Bog vidi, baš kao što ih vidi Tina. Prigrli ove riječi iz Psalma 139, 13–16:

„Jer ti si moje stvorio bubrege,
satkao me u krilu majčinu.
Hvala ti što sam stvoren tako čudesno,
što su djela tvoja predivna.
Dušu moju do dna si poznavao,
kosti moje ne bjehu ti sakrite
dok nastajah u tajnosti,
otkan u dubini zemlje.
Oči tvoje već tada gledahu djela moja,
sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj:
dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.”

Iz knjige “Djevojko, možeš to pobijediti” Shannon Ethridge i Stephena Arterburna. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh