Roditelji i djeca

SNAŽAN START

BUDITE DIO NAŠE PRIČE Pomognite nam da svako dijete dobije priliku koju zaslužuje! „Bok, ja sam Ante. Stigao sam na ovaj planet ove godine na jedan poseban dan – Majčin dan. Sa mnom je stigao i jedan dodatni kromosom koji me čini posebnim. Ja sam dječak sa sindromom Down. Stigao sam u jednu veliku, posebnu obitelj...“ Nastavak Antine priče pročitajte u nastavku te se priključite kampanji „Snažan start“! 😇

Foto: Shutterstock

 

Bok, ja sam Ante. Stigao sam na ovaj planet ove godine na jedan poseban dan – Majčin dan. Sa mnom je stigao i jedan dodatni kromosom koji me čini posebnim. Ja sam dječak sa sindromom Down. Stigao sam u jednu veliku, posebnu obitelj. Imam mamu i tatu, dvije sestre i dva brata. Zar to nije posebno?

Dobijem hrpu pusa za dobro jutro, prijepodne i poslijepodne, za dobru večer i na kraju za laku noć

Meni je to super! Dobijem hrpu pusa za dobro jutro, prijepodne i poslijepodne, za dobru večer i na kraju za laku noć. Moji mišići su malo slabiji, pa sam u treningu od malena. Puno vježbam kako bi moji mišići ojačali!

Mama kaže da postoje i druge mame poput nje, ponosne i sretne mame posebne djece poput mene

Nitko od nas ne zna što mu život nosi i na neke stvari ne možemo utjecati, ali naš je mozak vrlo poseban stroj koji može puno toga. Samo je bitno da se s učenjem krene na vrijeme i na pravi način. Mama kaže da postoje i druge mame poput nje, ponosne i sretne mame posebne djece poput mene. Mame koje znaju da njihova djeca mogu bolje. Mame koje ulažu puno truda da bi djeca postigla rezultate koji su izvan očekivanja i koji su neuobičajeni za posebnu djecu u našim sredinama.

Mama kaže da je dobro to što sam poseban i da mogu jako puno. Mama ne želi propustiti tu priliku i želi mi dati šansu, a želim ju i ja!

Ante 💕

➡ „Snažan start“ je šansa za nešto više!

Riječ je o programu rane edukacije za djecu s intelektualnim teškoćama. Cilj mu je pripremiti djecu za sve što sa sobom nosi redovno školovanje. Zbog financijskih obaveza roditelja, pokrenuta je društveno odgovorna kampanja Snažan start kojoj je cilj privući tvrtke diljem Hrvatske da zakupe oglasni prostor za svoje proizvode i usluge, jer se cijeli uloženi iznos dodjeljuje u svrhu financiranja djece koja čekaju uključenje u program.

Postanite dio naše priče i pomognite nam da svako dijete dobije priliku koju zaslužuje.

Više informacija možete pronaći na našoj stranici na Facebooku (www.facebook.com/snazanstart)

💌 Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite na: [email protected] i [email protected]

Mali genijalac s velikim znanjem!

Prekrasni video malog Luke (4,5 g.) koji je već 4 godine dio Snažnog starta! Preponosni smo na tebe i tvoju obitelj koja je dala sve od sebe i još jednom dokazala da se trud itekako nagrađuje i da se svaka prepreka može savladati! Luka, ti si oduševljenje i inspiracija, i većina odraslih ljudi ne bi se mogla natjecati s razinom tvog znanja!!!

Objavljuje Snažan Start u Utorak, 22. prosinca 2020.

Kome je namijenjen Snažan start

Program Snažan start namijenjen je djeci s intelektualnim teškoćama (Sy.Down, Autizam, djeci s govornim devijacijama i usporenim kognitivnim razvojem i sl. ) i njihove roditelje. Djeca se u program mogu uključiti s navršena četiri mjeseca života, pa nadalje. Program se bazira na osnaživanju roditelja, koji podučavaju svoje dijete s intelektualnim teškoćama, kako bi ih se upoznalo s osnovama kako funkcionira mozak djece s intelektualnim teškoćama, od memoriranja do učenja i u konačnici do izvršenja radnji, emocija, vještina. Roditelje upoznajemo s metodikama primjene suvremenog programa rane edukacije u praksi (učenje kroz igru) te korištenja tehnologije u svrhu napretka djeteta. Idealno je da se dijete uključi što ranije ili barem prije polaska u školu, ali uspješno provođenje programa moguće je i tijekom školovanja jer njime dijete upotpunjava svoje znanje, unapređuje vještine i poboljšava mogućnost pamćenja različitih informacija, što neposredno dovodi do postizanja boljih rezultata i uspješnijeg svladavanja školskog programa.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh