Duhovnost

„BRAĆO! ČEZNITE ZA VIŠIM DARIMA!”

Ova je zemlja idealno mjesto za učenje… Kršćanstvo ne može biti prosječno, ono mora biti vidljivo Bog nas potiče da ne ostanemo uvijek na minimumu ili malo iznad njega…

Pixel-Shot; Shutterstock

U praksi se vidi da je većina nas kršćana zadovoljna svojim kršćanstvom, onom razinom vjere, nade, ljubavi koja nije ni izdaleka onakva kakvu Bog od nas očekuje, traži.

Sâm nas Bog potiče da čeznemo za višim darima, da ne ostanemo uvijek na minimumu ili malo iznad njega, jer ljubav jest viši dar…

Sâm nas Bog potiče da čeznemo za višim darima, da ne ostanemo uvijek na minimumu ili malo iznad njega, jer ljubav jest viši dar, za kojim treba čeznuti, za koji se treba odlučiti. Možda često nismo svjesni da je ljubav, to jest ljubiti, naša odluka koja se pročišćava kad je prakticiramo, koja se usavršava. Ljubav je okus svih naših djela.

Možemo činiti razna djela koja mogu biti prožeta raznim motivima, ali Bog nas poziva da u svoja djela ugradimo ljubav, koja ima okus privlačnosti, okus prihvaćanja

Možemo činiti razna djela koja mogu biti prožeta raznim motivima, ali Bog nas poziva da u svoja djela ugradimo ljubav, koja ima okus privlačnosti, okus prihvaćanja. Ova je zemlja idealno mjesto da se naučimo ljubavi, da naučimo kako iskazati ljubav i onome tko je zaslužuje i onome tko je ne zaslužuje. Kršćanstvo nije i ne može biti prosječno, kršćanstvo mora biti vidljivo, vidljivo djelima iz ljubavi.

MOLITVA

Gospodine, ti si sva svoja djela učinio iz ljubavi, ti sve što činiš činiš iz ljubavi. Gospodine, ti si ljubav. Molim te, pomozi mi da sva moja djela s tobom počnu i s tobom završe. Amen.

Autor: Nediljko Jelčić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh