Duhovnost

UVIJEK SVE BLIŽE ISUSU

Bog nas želi ispuniti svojom strahovitom nazočnošću Pavao kaže: „Božja slava u vašem životu nadići će male trenutke koje ste dosad imali. Vaše molitve neće više biti samo traženje blagoslova nad jelom. Molit ćete ujutro, u podne i navečer.”

Foto: David Marcu, Unsplash

Foto: David Marcu, Unsplash

 

Gospodin se priprema izliti svoga Duha na svoj narod u ovim posljednjim danima i ja znam da želite biti dio toga. Kako bi se to dogodilo, moramo mu se uvijek sve više približavati – u svom štovanju, poslušnosti i marljivosti. „Približite se k Bogu, i on će se približiti vama” (Jak 4,8).

„Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu”

Mnoštvo kršćana troši sate na sport, filmove, kupovanje, zadovoljstva svih vrsta, a Bogu posvećuje sve manju količinu vremena, što rezultira lijenošću duha. Ali Božja milost prema nama je beskrajna. Isus nas uvjerava: „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati” (Mt 6,33). Poruka je jasna: Dajte mu više sebe i on će izliti na vas svoju slavu.

Bog želi ljude koji imaju neutaživu glad za njim

Bog čezne da učini za nas „neograničeno više od onoga što možemo moliti i misliti” (Ef 3,20). Zbog toga želi ljude koji imaju neutaživu glad za njim. On nas želi ispuniti svojom strahovitom nazočnošću, koja je iznad svega što smo iskusili u svom životu.

Isus je rekao: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10).

„Braćo, molimo vas i zaklinjemo u Gospodinu Isusu: primili ste od nas kako treba da živite da biste ugodili Bogu. Vi tako i živite pa sve više napredujete!” (1 Sol 4,1).

„Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem” (1 Kor 15,58).

Grčka riječ za napredovati znači preteći i nadmašiti – imati dovoljno i uštedjeti, iznad svega, pretjerano, neograničeno više, preko mjere.

Pavao kaže: „Božja slava u vašem životu nadići će male trenutke koje ste dosad imali. Vaše molitve neće više biti samo traženje blagoslova nad jelom. Molit ćete ujutro, u podne i navečer.”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

vjera-koja-raste-3dPREPORUKA!

Knjiga „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha. Crkva nas snažno poziva na evangelizaciju. Čitajući svjedočanstva ovog čovjeka moramo se zapitati što bi tek Bog po nama katolicima mogao učiniti kad bismo se s istim srcem s kojim se on odazvao odazvali i mi sami.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh