Svjedočanstva

UPOZNAO BOGA U ZATVORU

Bivši ovisnik kojem je život bio ispunjen bijesom: Isus Krist je moj Spasitelj Život ovog mladića je svjedočanstvo snage oprosta i Isusove obnavljajuće ljubavi

Foto: FOTOKITA, Shutterstock

Foto: FOTOKITA, Shutterstock

 

Emisija „God behind bars” donosi svjedočanstva zatvorenika koji su upoznali Boga u zatvoru. Ty Bateman dotaknuo je samo dno života završivši u zatvoru, ali tamo je tijekom molitve pronašao nadu i iskupljenje. Donosimo vam njegovo inspirativno svjedočanstvo koje prenosi FaithPot. Bog nas sve voli i čeka da mu se s istinskim vapajem obratimo za pomoć.

Teška prošlost

Ovaj mladić imao je teško djetinjstvo odrastajući bez oca. U dobi od samo devet godina doživio je seksualno zlostavljanje. Vršnjaci su ga napadali i ismijavali te se stoga izolirao. U dobi od deset godina, shrvan od bola, Ty se pokušao ubiti. Srećom nije mu pošlo za rukom, ali tijekom odrastanja svoju je bol manifestirao u bijes, ljutnju, nasilje i zlouporabu droge. S majkom je imao loš odnos, a zbog agresivnosti znao je završiti i u mentalnim ustanovama.

Drugi pokušaj samoubojstva

Ponovno se pokušao ubiti 11. svibnja 2017. godine. Prije nego što su ga oživjeli, klinički je bio mrtav osam minuta. Kada se probudio i shvatio da nije uspio u naumu, njegov bijes se pojačao. Nedugo nakon toga, noseći terete iz prošlosti, vratio se starim porocima; nasilju i drogama.

Zbog svojih je zločina 2020. godine odslužio zatvorsku kaznu.

Upoznao je Isusa

U zatvoru je upoznao Trivyja koji ga je pozvao da se pridruži molitvenoj grupi. Trivy ga je uputio da se usredotoči na oprost. Ty kaže kako je gorko zaplakao kada je s novootkrivenom vjerom u Isusov oprost osjetio kako se rješava tereta iz svoje prošlosti.

„Nisam mogao vjerovati da me Isus, uza sve što sam učinio, i dalje voli jednako kao i bilo koga drugog”, rekao je Ty.

„Isus me preobrazio”, nadodao je.

Oprostio je svom zlostavljaču, pomirio se sa svojom prošlošću i oslobodio se mržnje koja je upravljala njegovim životom. Za sve to zahvaljuje dragom Bogu: „On je pritisnuo prekidače (op.a. da otpusti sve iz prošlosti). Isus Krist je moj Gospodin i Spasitelj”, svjedoči.

Život ovog mladića, njegovo preobraćenje i vjera svjedočanstvo su snage oprosta i Isusove obnavljajuće ljubavi.

Izvor: FaithPot

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučujemo vam i uzbudljivu životnu priču bivšeg robijaša koju možete pročitati u knjizi „Čovjek koji je pušio Bibliju“ autora Wilhelma Buntza.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti knjigu možete putem webshopa naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh