Svjedočanstva

ŽIVOTNA PRIČA

Bog me ozdravio od raka! Zovem se Sanja Silvaš. Dugo sam oklijevala i iz raznoraznih razloga nisam posvjedočila što mi je Bog učinio. Sad je meni draga osoba u velikoj potrebi pa sam pomislila da bi bilo u redu prvo posvjedočiti, a tek onda opet tražiti čudo

Uživam u tome što sam žena

Foto: Shutterstock

 

Prije 12 godina, točnije 2012. godine, dijagnosticiran mi je rak debelog crijeva: treći stadij sa metastazama. Išla sam na pregled zbog hemoroida i kada mi je doktor rekao da imam rak, ostala sam u čudu.

Bila sam šokirana, izbezumljena, i ja i svi koji su me poznavali. Nalazi su bili jako loši i moj kirurg je rekao da će mi odstraniti dio debeloga crijeva, izvaditi maternicu, jajnike i ugraditi stomu

Bila sam šokirana, izbezumljena, i ja i svi koji su me poznavali. Nalazi su bili jako loši i moj kirurg je rekao da će mi odstraniti dio debeloga crijeva, izvaditi maternicu, jajnike i ugraditi stomu.

Bili su to teški dani i ja jednostavno nisam ništa razumjela. Stalno sam se preispitivala i pitala Boga: Zašto ja? Zbog čega baš ja? Što sam ti tako skrivila pa sam takvu bolest dobila sa svojih 38 godina? Ništa mi nije bilo jasno.

Moja je šefica organizirala 14 žena da mole za mene. U mom rodnom selu se prije moje operacije održala misa za moje zdravlje. Sve se odigralo brzo. Ginekolog, doktor Mićo Roso napravio je ultrazvuk i pod hitno me poslao na kirurgiju. Rekao je da je tumor probio stijenku crijeva i ušao u maternicu: „Sve mora van, hitno“.

I tako ja na operacijskom stolu, sva u čudu i nevjerici, sa svojom knjižicom „5 minuta dnevno s Isusom“

I tako ja na operacijskom stolu, sva u čudu i nevjerici, sa svojom knjižicom „5 minuta dnevno s Isusom“. Od nje se nisam odvajala. Operacija je prošla, operirao me je doktor Goran Konđa, ja se budim, gledam u doktora i pitam ga: „Gdje je moja maternica?” A on se smije i kaže: „Tu je, nismo ništa vadili van, samo sam Vam odrezao 10 cm crijeva! I to je to!” Kada me je kirurg otvorio, sve je bilo puno bolje nego što su nalazi pokazivali.

Nakon operacije vadila sam markerske tumore. Iz Osječkog Centralnog laboratorija zvali su moju doktoricu opće prakse Bojanu Cigić i pitali je što se dogodilo sa mnom jer, kad su usporedili stari nalaz i ovaj novi, nisu mogli vjerovati.

Moji nalazi bili su uredni. Moja doktorica je rekla da je cijeli laboratorij pljeskao!

Moji nalazi bili su uredni. Moja doktorica je rekla da je cijeli laboratorij pljeskao! Tako nešto, nažalost, ne događa se svaki dan! Ali ja znam što se dogodilo, dogodio se Isus! Spasio me od smrti, jedan jedini, neponovljivi Isus. Moj ljubljeni spasitelj! Moj prijatelj!

Ipak, radi preventive i s obzirom na moje godine, tada sam imala 38, konzilij je odlučio da moram proći i kemoterapiju i zračenje

Ispalo je tako da sam 12 dana nakon postavljanja dijagnoze raka debelog crijeva s metastazama bila u potpunosti zdrava osoba! Ipak, radi preventive i s obzirom na moje godine, tada sam imala 38, konzilij je odlučio da moram proći i kemoterapiju i zračenje. I da skratimo priču, od zračenja sam dobila fistulu, imala unutarnje krvarenje, moji intimni organi promijenili su svoj izgled, izgubili svoju vitalnost. Išla sam od jednog doktora do drugog, tražila rješenje, ali nije ga bilo. Na kraju mi je moj kirurg rekao da odem kući i budem sretna što sam živa. To je sve posljedica zračenja.

I tada sam Mu počela od jada i razočaranja prigovarati i postavljati pitanja, bezbroj pitanja. Nisam znala da tamo gdje ljudska snaga više nema nadzora i moći počinje djelovati Božja ruka i njegovo milosrđe

Doživjela sam velik šok. Pitala sam Boga zar je moguće da na ovoj kugli zemaljskoj nema ni jedne jedine osobe koja bi mi mogla pomoći? Bila sam više nego razočarana. I tada sam mu počela od jada i razočaranja prigovarati i postavljati pitanja, bezbroj pitanja. Nisam znala da tamo gdje ljudska snaga više nema nadzora i moći počinje djelovati Božja ruka i njegovo milosrđe. O Bože moj, oprosti mi! Na kraju sam odustala od traženja rješenja.

„Vidi, Bože, tebi je sve moguće! Ako me ti želiš ozdraviti, ti ćeš to i napraviti. A ja? Ja prihvaćam ovaj svoj križ i od danas ću se ponašati kao da sam najzdravija osoba na svijetu! Ali znaj, ja znam da ti meni možeš podariti sve nove organe.“ Uzela sam fascikl s nalazima i bacila ga iza ormara

Došla sam kući, uzela svoj fascikl s nalazima, pogledala prema nebu i rekla: „Vidi, Bože, tebi je sve moguće! Ako me ti želiš ozdraviti, ti ćeš to i napraviti. A ja? Ja prihvaćam ovaj svoj križ i od danas ću se ponašati kao da sam najzdravija osoba na svijetu! Ali znaj, ja znam da ti meni možeš podariti sve nove organe.“ Uzela sam fascikl s nalazima i bacila ga iza ormara u svojoj sobi. I od tada, od 2012. više nisam tražila rješenje za svoje zdravstvene probleme niti sam očajavala. Samo sam prihvatila i rekla: „Neka bude volja tvoja!“

Nakon osam godina, 19. siječnja 2020. na svetoj misi u Kapucinskoj crkvi u Osijeku dobila sam ozdravljenje, krvarenje je prestalo, a moji organi su počeli normalno funkcionirati. Zamislite koje iznenađenje, koji pozitivan šok!

Nakon osam godina, 19. siječnja 2020. na svetoj misi u Kapucinskoj crkvi u Osijeku dobila sam ozdravljenje, krvarenje je prestalo, a moji organi su počeli normalno funkcionirati. Zamislite koje iznenađenje, koji pozitivan šok! Uskliknula sam: „To, moj Isuse! Hvala ti, Isuse, hvala ti, svaki dan hvala ti! Volim te najviše!“

I kako da ga onda ne ljubim i da mu ne vjerujem da je isti onakav kakav je opisan u evanđeljima?!

Danas nema ni traga mojim bolestima. Bog je stvorio liječnike, no ni oni bez njega ne mogu sve. Tko zna što bi bilo da nije bilo molitve, a posebno mise za moje ozdravljenje prije same operacije? Jedno je sigurno, Bog me konačno od svega ozdravio sam samcat i to baš na svetoj misi. I kako da ga onda ne ljubim i da mu ne vjerujem da je isti onakav kakav je opisan u evanđeljima?!

 

Posvjedočila Sanja Silvaš

mv; Book.hr 

 

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati e-mailom na adresu: [email protected].

 

 

Preporučamo

„Imam rak, ali on nema mene“ – priča o običnoj ženi koja se je našla u nepoznatom svijetu raka

 

Imam rak, ali on nema mene

Mnoštvo knjiga nudi medicinske savjete o raku, ali „Imam rak, ali on nema mene“ je drugačija. U njoj žena, Kate Dooher, oboljela od raka jednostavnim riječima, kronološki iznosi svoje iskustvo dijagnosticiranja i liječenja. Knjiga obiluje praktičnim savjetima i predlaže razne mogućnosti podrške oboljelima od raka.

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

 

Najčitanije

Na vrh