Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Ovako radite i Gospodin će vas ispuniti nadnaravnim karizmama Kalež koji mi kršćani trebamo piti je besplatna služba donošenja Evanđelja siromasima

Ženska osoba kleči u crkvi i moli se

Foto: Roman Zaiets, Shutterstock

 

Postoje neki koji žele imati vlasti ovoga svijeta kako bi se istaknuli, zapovijedali i bili posluživani. Koje su to vlasti? Tri su: ekonomska, intelektualna i politička. Kako bi postigao jednu od ovih vlasti, čovjek je spreman zanijekati Boga i najmilije privrženosti. Najjača vlast koja zarobljava čovjeka je ona ekonomska. Čovjek je glupo uvjeren da s novcem može kupiti sve i svakoga. Kad ima dobar bankovni račun čovjek vjeruje da ne treba nikoga i misli da drugi trebaju njega. Kada se padne u napast želje za bogatstvom pod svaku cijenu, može se, na primjer, postati liječnikom, ne zato da bi se pomagalo drugima i zarađivalo svagdašnji kruh, nego zbog zgrtanja bogatstva. Kaže se da svijet ne pokreće ljubav, nego novac.

Novac

Najveću zavodljivost u životu čovjeka ima novac. Prije mnogo godina jedna žena mi je rekla: „U početku sam se prostituirala da bih nahranila svoju djecu jer me suprug bio ostavio; kasnije sam nastavila s prostitucijom da bih zaradila puno novca“.

Postoje neki od klera koji traže religioznu vlast zbog uživanja u zapovijedanju, jer tako budu i posluživani. U Crkvi se ne slijedi Gospodina zbog vlastite popularnosti i slave, nego zbog služenja Evanđelju i siromasima. Narod nije nikada zaboravio kler koji je služio Isusu Kristu i siromasima. Međutim, nitko se više ne sjeća onih koji su se služili Evanđeljem da bi dominirali nad drugima, oni su izbrisani iz povijesti.

Evangelizirati

Kalež koji mi kršćani trebamo piti je besplatna služba donošenja Evanđelja siromasima. Ako svaki dan budemo pili iz kaleža služenja, Gospodin će nas ispuniti nadnaravnim karizmama. Ono što je Gospodnje, pripada i nama.

Mora se, nažalost, reći da postoje neki od klera koji upadnu u napast zgrtanja novca kako bi se osjetili snažnima i važnima. Prevario ih je đavao. Za njih treba mnogo moliti kako bi služili Kristu, a ne Sotoninom izmetu. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

 

Izvor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskih zvanja, Sjeme / Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

 

PREPORUKA!

Knjiga „Pastiri“ autora Paola Curtaza. Pisana je način da se obraća svećenicima – pastirima župa, ali pomaže i svim njegovim ovcama da lakše razumiju svog pastira: njegove svakodnevne borbe, kušnje, obeshrabrenja s kojima se susreće…

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh