Aktualnosti

11. VELJAČE 2022.

NAJAVLJUJEMO Predstavljanje knjige o sv. Maravillas od Isusa u Zagrebu Knjige će predstaviti kard. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup te kard. Antonio M. Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru.

NAJAVLJUJEMO Predstavljanje knjige o sv. Maravillas od Isusa u Zagrebu

Foto: Facebook/ Sv. Maravillas od Isusa

 

U petak, 11. veljače 2022., u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29 a) u Zagrebu, u organizaciji Glasa Koncila i Zaklade „Sveta Maravillas od Isusa“, bit će predstavljena knjiga „Ako mu ti dopustiš…“ karmelićanke sv. Maravillas od Isusa. Uz tu knjigu, još će biti predstavljene i knjige „Mistični život majke Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke“ te „Mali katekizam prikazanja svete Terezije od Djeteta Isusa“.

Knjige će predstaviti kard. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup te kard. Antonio M. Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru.

O sv. Maravillas

Sveta Maravillas od Isusa jedna je od najvećih bosonogih karmelićanki i mističarki XX. stoljeća. Knjigu su napisale anonimne autorice, njezine kćeri – bosonoge karmelićanke.

Blaženom (1998.) i svetom (2003.) proglasio ju je sv. Ivan Pavao II., zbog svetosti njezina mističnog i pokorničkog  života prožetog brojnim djelima milosrđa. Danas joj se vjernici diljem svijeta utječu i traže njezin zagovor kod Gospodina. Svjedočanstva o uslišanim molitvama, ali i nešto više o životu sv. Maravillas možete pročitati ovdje.

Više o životu sv. Maravillas i o samoj knjizi, možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh