Preporučamo

SVJEDOČANSTVO GLAZBENIKA

VIDEO Toni Cetinski o obraćenju: U snu mi se obratio Padre Pio… Toni Cetinski progovorio je o sebi na jedan osoban način. O svojoj karijeri, svojim prethodnim brakovima, o svojim padovima, porocima, borbama, razočaranjima, ali i onim trenutcima kad je krenuo hod prema Bogu, a danas i s Njim... Bogu slava!

Svjedočanstvo Tonija Cetinskog

Foto: Screenshot

 

U emisiji Laudato televizije „Mora milosrđa” gostovao je poznati hrvatski glazbenik Toni Cetinski. Toni je govorio o sebi, svojoj karijeri, ali prvenstveno o svom vjerničkom putu.
Toni i supruga Dubravka, podsjetimo, nedavno su, nakon sedam godina civilnog braka sklopili sakramentalni. Toni, istaknuo je više puta u emisiji, upravo je kroz svoju suprugu krenuo putem vjere. Život im u zadnje vrijeme nije bilo lagan, Dubravkina bolest, odnosno pretrpljeni moždani udar, za što Toni kaže da se može gledati kao sreća, dovela ih je bliže Bogu.

Baka ga krstila skrivećki

Vjeru mu je, kao djetetu prenijela baka Maria, a posvjedočio je kako ga je, skrivećki, u dva ujutro odnijela krstiti. Podsjetimo, bilo je to vrijeme komunizma i svako prakticiranje vjere bilo je nepoželjno.
Također, naveo je kako je omiljeni svetac njegove bake bio Padre Pio. I zanimljivo da će upravo on, kako je posvjedočio glazbenik, biti onaj po kojem je pjevač doživio obraćenje srca.

Susret s Padrom Pijom u snu

Tako je s gledateljima podijelio jedan poseban trenutak, kada je osjetio jaku moć obraćenja. Bilo je to nakon posjeta San Giovanni Rotondu i svetom Padre Piju. Nakon hodočašća, on i supruga smjestili su se u Rim u jedan hotel. Te noći, svjedoči, sanjao je Padra Pija. Probudio se sav znojan i odmah tražio Dubravku krunicu u ruke. Kaže, molio je na talijanskom i to tako brzo da misli da to više nikad ne bi mogao ponoviti.

U snu mu se, kaže, nudilo sve, kronološki – svi poroci koje je kroz život prošao, od lakih žena, alkohola, droga… ali i oni s kojima nije imao veze… Kaže, shvatio je da je to bila strategija Padra Pija koji mu se u jednom trenutku u snu i obratio rekavši dvije konkretne rečenice.

Probudio se u šoku, svjedoči. Tada je uzeo krunicu u ruke.

Zahvalan je dragom Bogu na tom trenutku koji, kaže, neće nikad zaboraviti. Njemu ne treba više dokaza, kazao je.

Molitva vjernika

Gostovanje Tonija Cetinskog kod velikog broja slušatelja koji su se javili u emisiju izazvalo je pravu radost. Toni je posvjedočio i koliko ga je, odnosno njega i suprugu molitva vjernika držala i nosila u teškim trenutcima.

U nastavku pogledajte gostovanje u cijelosti:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh