Evangelizacija

MOLITVA I TIŠINA

Često zaboravljamo koliko je stišavanje važno u približavanju Bogu Živimo u velikoj žurbi, zato dojurimo Bogu, izbrbljamo svoje molitve i opet odjurimo. A rečeno nam je da budemo spremniji slušati negoli govoriti kada mu dolazimo...

Često zaboravljamo koliko je stišavanje važno u približavanju Bogu

Foto: Pixabay

 

Da bismo čuli tih i nježan Božji glas u nama koji izgleda kao strujanje spontanih misli, najprije se moramo stišati. Bog kaže: „Primirite se i znajte da ja jesam Bog“ (Ps 46,10). Drugi prijevodi istoga retka potiču „prestanite upirati, otpustite, opustite se i znajte da sam ja Bog.“ David je svojoj duši zapovjedio da u tišini čeka samo na Boga (vidi Ps 62,1.5) te da počiva i strpljivo čeka na Boga (vidi Ps 37,7).

Živimo u velikoj žurbi, zato dojurimo Bogu, izbrbljamo svoje molitve i opet odjurimo. A rečeno nam je da budemo spremniji slušati negoli govoriti kada mu dolazimo

Često zaboravljamo koliko je stišavanje važno u približavanju Bogu. Živimo u velikoj žurbi, zato dojurimo Bogu, izbrbljamo svoje molitve i opet odjurimo. A rečeno nam je da budemo spremniji slušati negoli govoriti kada mu dolazimo (vidi Prop 5,1-2).
Ako želimo razgovarati s Bogom, najprije se moramo umiriti. Habakuk je odlazio na stražu da moli (vidi Hab 2,1). Rano ujutro, još za mraka, Isus je odlazio na osamu da moli (vidi Mk 1,35). Nakon cijeloga dana služenja, Isus je odlazio na goru da bi bio nasamo sa svojim Bogom.

Moramo pronaći mjesto gdje možemo biti sami, gdje nas ništa neće uznemiravati, kako bismo se mogli usredotočiti na srce a da nam vanjske okolnosti ne odvlače pozornost

Da bi naše unutarnje ja razgovaralo s Bogom, najprije moramo odstraniti sve što nam odvlači pažnju. Moramo pronaći mjesto gdje možemo biti sami, gdje nas ništa neće uznemiravati, kako bismo se mogli usredotočiti na srce a da nam vanjske okolnosti ne odvlače pozornost. Zamolite obitelj da preuzme telefonske pozive, da se pobrine za malu djecu ili neke druge obaveze koje bi vas mogle odvući od vašega yada vremena. Odvojite točno vrijeme i mjesto za vaše osobne razgovore s Bogom. Kada se budete redovito tamo vraćali, vidjet ćete da Njegov Duh čeka na vas. Ako još niste pronašli takvo mjesto i vrijeme, učinite to sada, prije nego nastavite čitati.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitaj ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete nabaviti  ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 199 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh