Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

4 đavlova napada kojima nastoji uništiti obitelj po Božjem vječnom naumu Đavao napada obitelj kakvom ju je zamislio Bog

Foto: Unsplash, Kelly Sikkema 

Dnevna misna čitanja, petak 30. prosinca 

Što vidimo u jaslama? Obitelj kakvom je Bog Otac i Stvoritelj neba i zemlje želi: otac, majka i dijete. Nažalost, danas đavolski mentalitet želi da vjerujemo da postoji i drugi tip obitelji: dvije majke i dijete ili dva oca i dijete. Ali ja se pitam: kako mogu dvije žene ili dva muškarca mogu stvoriti dijete? To ne postoji u prirodi. Oni koji idu protiv prirode neka se pripreme za suočavanje s velikim patnjama. U prošlom i ovom tek započetom stoljeću, đavao napada obitelj kakvom ju je zamislio Bog. Koji su đavlovi napadi da uništi obitelj po Božjem vječnom naumu?

1) Prije svega razvod: ljubav nije šala. Razvod stvara proširenu obitelj čiji članovi žive odvojeno jedni od drugih. Taj tip obitelji je poput raskomadana tijela.

2) Drugi napad na obitelj je takozvani gay brak koji je smrt obitelji. Dva bića istog spola ne mogu stvoriti novo stvorenje. Gay brak, i ako je dozvoljen od države, je grozota.

3) Treći napad na ljudsku obitelj je sterilitet po želji para. Odbijanje djece jer misle više o poslu i karijeri je vrlo ozbiljan grijeh. Smanjenje nataliteta, koje je veliko zlo, učinilo je Italiju zemljom staraca.

4) Na kraju, Sotona uvjerava obitelj da živi bez Boga. Stoga, danas obitelj samo želi novac, misleći da je ono izvor radosti. Obitelj koja nije izgrađena na Božjoj Riječi je poput kuće sagrađene na pijesku. Bez Boga, u obitelji nema ljubavi i jedinstva.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh