Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Znate li kakvi su oni koji su ispunjeni Duhom Svetim? Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim ima hrabrosti uvijek i svugdje svjedočiti Isusa Krista. Raduje se kad je progonjen zbog Evanđelja. Ono što najviše zadivljuje jest to što moli za svoje progonitelje

Duh Sveti, golubica, ilustracija

Foto: lillaby, Pixabay

 

Ako vjeruješ u Isusa Krista i Isusu Kristu, On će ti neizmjerno dati Duha Svetoga. Isus ne daje Duha Svetoga onomu koji ne vrši njegovu Riječ.

Isus udahnjuje Duha Svetoga samo u one koji se odreknu djelâ sotone

U karizmatskim ili zajednicama obnove u Duhu susrećem mnogo muškaraca i žena koji su puni Duha Svetoga. Ali postoji rizik da na molitvenim susretima pjevamo i plešemo a da se ne trudimo biti poslušni Evanđelju. To su trenutci sentimentalizma. Isus udahnjuje Duha Svetoga samo u one koji se odreknu djelâ sotone. Lijepo je pjevati i plesati na ovim susretima, ali ako nismo raspoloženi odreći se grijeha, ovi molitveni susreti izazivaju samo emociju i sentimentalizam. Duh Sveti silazi i želi boraviti samo u srcima koja su očišćena od grijeha.

Kakvi su oni ispunjeni Duhom Svetim?

Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim blag je i nježan kao janje. Nije agresivan, prepotentan i osvetoljubiv

Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim ponizan je. Ne vjeruje da je jednak Isusu Kristu. Ne osjeća se boljim ni od koga, štoviše, osjeća se kao zadnji u razredu. Uspjeh kojeg postiže ne uznosi ga. On se hvali u Isusu Kristu. U svemu onom što čini i govori uzdiže Isusovo djelo u Njemu. Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim blag je i nježan kao janje. Nije agresivan, prepotentan i osvetoljubiv. On zna oprostiti nanesene mu uvrede i zna tražiti oprost za uvrede koje nanosi bližnjemu.

Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim besplatno pomaže bližnjemu u nevolji. Nije ravnodušan pred tuđom boli i trpljenjem.

Njegova ljubav je takva da ima nadnaravnu moć da zagrli i gubavca. Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim ima samo jednu želju, a to je da ljubi kako Bog zna ljubiti. Ne sudi i ne osuđuje nikoga.

Onaj koji je ispunjen Duhom Svetim ima hrabrosti uvijek i svugdje svjedočiti Isusa Krista. Raduje se kad je progonjen zbog Evanđelja. Ono što najviše zadivljuje jest to što moli za svoje progonitelje.

Reci mi, dragi čitatelju, osjećaš li da možeš reći: „Duh Sveti je na meni, jer hvalim i blagoslivljam Gospodina i u nevoljama koje podnosim zbog Evanđelja”?

ALELUJA. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

PREPORUKA! Knjiga Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh