Duhovnost

KAKO ZAVOLJETI SVOJ ŽIVOT?

Znaš li što ti ISTINSKI najviše treba? Temelj svakog istinski sretnog čovjeka je u ovoj spoznaji

Foto:marvent, Shutterstock

 

Nema brige

Zamislili smo Posljednju večeru, i dolazak Isusov, kako bi svaki put na svoje učenike prenio mir. Nije došao s nemirom, već s mirom. U tome se nalazi briga Isusova, on je uskrsnuo i nije ostavio svoje učenike, ali brine se o tome da budu mirni.

…kada se borim sam sa sobom, sa svojim mislima, sa svojim demonima, sa svojim sumnjama i koncentracijama. Bog do mene dolazi i govori…

Mir s tobom

Tri puta smo danas u Evanđelju čuli: mir s vama. I još jednom ću to ponoviti: mir s vama, mir s vama. Što nam još Gospodin Bog želi dati u Isusu? Mir. Ne neki površan mir, niti neku površnu radost. Obratite na to pozornost. Kada se pojavio Isus, stao je u sredini i rekao: mir s vama, pokazao im je ruke, a oni su se obradovali kada su vidjeli Gospodina. A on opet govori: mir s vama. Kao što je mene Otac poslao, tako i ja vama šaljem Duha Svetoga. To nije bilo samo zato da bi se oni obradovali kada su ga vidjeli. Taj mir služi tome da bi oni taj mir nosili dalje. Kako bi sami postali Kristovi, mesije mnogih drugih sredina donoseći mir. Učinkovito se daruje mir kada mu se svjedoči kod Isusa. Kada svjedočim tome da dolazi Isus i daje mi mir. Mir u svojem milosrđu. Ja tome svjedočim. U svim tim svojim iskustvima, kada se borim sam sa sobom, sa svojim mislima, sa svojim demonima, sa svojim sumnjama i koncentracijama. Bog do mene, Augustina, dolazi i govori: mir s tobom. Svjedočim mir Kristov. Posebice u riječi Božjoj, tamo mi najviše Gospodin Isus prenosi svoj mir.

Ni pun trbuh, ni pivo, ni cigareta, ni televizija, niti dobar razgovor, čak ni san. To nam neće dati mir. U tome možemo pronaći zadovoljstvo, ali pravi mir može dati jedino…

Žele mir

Vidim da se ljudi zaista žele ispovijedati kod mene. Žele se ispovijedati kod svećenika. Zašto? Ne zato što je Augustin takav ili onakav. Oni svjedoče miru koji sam ja postigao. Na koji način? Isus mi ga je donio. Ja vidim da taj mir prelazi na njih. Iako taj mir možda bježi od njih, oni taj mir priželjkuju. Svijetu je potreban mir. Ljudima mir znači različite stvari: međunarodni mir, društveni i ekonomski mir, zdravstveni mir. Mnogim se ljudima čini da će imati mir i lijepo, zdravo tijelo ako se medicinski pobrinu za sebe i svoje zdravlje. Ne. Mi znamo i vjerujemo, braćo, da mir donosi samo Isus. Da nam ništa ne daje mir: ni pun trbuh, ni pivo, ni cigareta, ni televizija, niti dobar razgovor, čak ni san. To nam neće dati mir. U tome možemo pronaći zadovoljstvo, ali mir kakvog nam daje Isus, ništa drugo ne može dati osim njega.

 

 

Iz knjige „Kako zavoljeti svoj životˮ autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh