Vijesti

ZAVRŠETAK VIŠEMJESEČNE BORBE ZA ŽIVOT // Maleni Charlie ipak neće dočekati prvi rođendan – dječakovi roditelji odustali od borbe za život svoga sina

Nakon višemjesčne pravne borbe s londonskom bolnicom, roditelji su, vidjevši da su trenutne mogućnosti za poboljšanjem zdravstvenog stanja njihova sina premale, odlučili odustati…

Unatoč tomu što je britanski sudac dozvolio američkim stručnjacima da dođu pregledati Charlieja u londonsku bolnicu i odluci američkog Kongresa, kojom je Charlieju i njegovim roditeljima dano stalno prebivalište u SAD-u, dječakovi su roditelji obznanili da odustaju od daljnje borbe za dječakov život, jer nema prevelike nade u mogućnost oporavka.

Dječakovi su roditelji u izjavi za britanske medije rekli da će „pustiti svog malog borca da umre prije prvoga rođendana“, kako prenosi britanski Daily Mail. Charliejeva majka, Connie Yates, na Visokom je sudu rekla: „Mama i tata te toliko vole, Charlie, uvijek smo i uvijek ćemo i žao nam je što te nismo mogli spasiti“.

Charliejev je otac rekao da je dječak imao priliku za poboljšanjem, ali je sada prekasno za to. Dodao je da sada žele provesti „dragocjene trenutke sa svojim sinom, koji, nažalost, neće dočekati svoj prvi rođendan“.
Nakon višemjesčne pravne borbe s londonskom bolnicom, roditelji su, vidjevši da su trenutne mogućnosti za poboljšanjem zdravstvenog stanja njihova sina premale, odlučili odustati i unatoč svemu zahvalili su se osoblju londonske bolnice Great Ormond Street na njezi koju su pružili dječaku tijekom proteklih mjeseci.

Podsjećamo, Charlie boluje od rijetke genetske bolesti, no zbog ‘pravnih razloga’ roditeljima nije omogućen odlazak na eksperimentalnu terapiju u Sjedinjene Američke Države. Podršku roditeljima dao je Sveti Otac, kao i američki predsjednik Trump, a spremnost na prihvat i liječenje dječaka iskazala je i talijanska bolnica Bambino Gesu.

Molimo zajedno za dječaka i njegove roditelje.

Najčitanije

Na vrh