Duhovnost

FRA ANTE ANTIĆ

Zašto nosite teškoće u srcu i duši? Jednostavnost, skromnost, čistoća savjesti, ispravnost i moralnost Vašega stanja, plemenitost i dobrota srca, odlučnost, dosljednost dobre volje, urednost, finoća, otmjenost čuvstva i vladanja, duhovnost i karakternost neka Vas rese

Foto: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock

„Draga moja kćeri, molim Vas, dozvolite mi da upravim nekoliko riječi o Vašem nutarnjem, duhovnom životu. Zašto ste žalosni, nezadovoljni i jako smućeni? Čemu nasamo plačete? Zašto nosite teškoće u srcu i duši? Vi biste opet željeli doći do duhovnog oca, a ustručavate se to i pomisliti a kamoli reći.

Plovite uzburkanim morem i teško Vam je na svakom koraku. S pomoću Božjom shvaćam Vaš položaj, Vašu muku, Vašu bol i jad. Ne puštajte se depresiji nego čuvajte čisto srce, čistu dušu, čisto tijelo po svojoj dužnosti i čistu ispravnu savjest i doći će opet mir, vedrina, zadovoljstvo u Vaše srce. Poslušajte me i nemojte biti neodređeni, smeteni, bez kompasa, bez cilja, bez ideala.

Budite gospođa od discipline, gospođa od rada, gospođa od dužnosti. Jednostavnost, skromnost, čistoća savjesti, ispravnost i moralnost Vašega stanja, plemenitost i dobrota srca, odlučnost, dosljednost dobre volje, urednost, finoća, otmjenost čuvstva i vladanja, duhovnost i karakternost neka Vas rese i čine dragom, ugodnom Bogu, suprugu, djeci i svakomu. Neka se u Vama i po Vama dragi Bog proslavi i proslavlja! To Vam želi, zato moli, blagoslivlja Vas, cijenjenog supruga, Vašu dragu djecu, duhovni otac.” Fra Ante Antić

Molitva za proglašenje blaženim fra Ante Antića i za milost po njegovu zagovoru

Bože, Oče naš, izvore svakog dobra! Sin nas je Tvoj poučio da budemo savršeni i milosrdni po uzoru na Tvoju dobrotu. U Duhu Svetom, Ti si slugu svoga oca Antu Antića uzdigao do savršenog vršenja Tvoje svete volje. Proslavi, Gospodine, slugu svoga i na ovoj zemlji čašću svetaca, a meni po njegovu zagovoru udijeli milost za koju Te sada posebno molim… (navesti osobnu molitvenu nakanu)

Nadasve mi daruj svoje svjetlo i milost da poput oca Antića sve činim i trpim iz ljubavi prema Tebi koji si sa svojim Sinom i Duhom Svetim izvor svakoga dobra i smirenja svih srdaca. Amen. Slava Ocu… (3x)

Izvor: Otac Ante Antić, preuzeto s dozvolom.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

I ove godine družimo se na Interliberu!

Od utorka 7. do nedjelje 12. 11. na Zagrebačkom Velesajmu. 😊

Možeš nas pronaći u 6. paviljonu, na štandu 6e.

Tvoj Figulus.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh