Duhovnost

SV. SERAFIM SAROVSKI

Zašto je važno čitati Božju riječ? Evo što kaže ovaj svetac!

Zašto je važno čitati Božju riječ? Evo što kaže ovaj svetac!

Foto: Shutterstock

 

Duša se mora opskrbiti riječju Božjom: jer je riječ Božja, kako kaže Grgur Bogoslov, kruh anđeoski, kojim se hrane duše gladne Boga.

Tim više se treba vježbati u čitanju Novoga zavjeta i Psaltira… Iz ovoga dolazi prosvjetljenje u umu, koji se mijenja Božanskom promjenom.

Čovjek se mora odgajati tako da um, takoreći, pliva u zakonu Gospodnjem, po kojem, vođen, treba i urediti svoj život.

Vrlo je korisno proučavati Božju riječ u samoći i razumno čitati cijelu Bibliju. Za jednu takvu vježbu, osim drugih dobrih djela, Gospodin neće ostaviti čovjeka svojom milošću, već će ga ispuniti darom razumijevanja.

Kad čovjek svoju dušu opskrbi Božjom riječju, tada se ispunjava razumijevanjem što je dobro, a što zlo.

Čitanje Božje riječi mora se obavljati u samoći, tako da se cijeli um čitača produbi u istine Svetoga pisma i od toga primi u sebe toplinu, koja u samoći izaziva suze.

Od njih se čovjek sav zagrije i ispuni duhovnim darovima koji raduju um i srce više od bilo koje riječi.

 

Sv. Serafim Sarovski

Neka Božja riječ i tebi progovori – upiši Školu molitve koju organiziramo u sklopu Društva Kristofori. U Školi izgrađujemo osobnu i zajedničku (grupnu) molitvu.

Škola molitve održava se uživo i online; za prijave i sve informacije posjetite: www.kristofori.hr/tecaj ili pošaljite e-mail na: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh