Razno

JEDINSTVO NAM JE DANO

Započni dan ovom Isusovom zapovijedi Otac ljubi svakoga od nas na isti način kao što ljubi svoga jedinorođenoga Sina. Želi da i mi ljubimo jedni druge istom božanskom ljubavlju i na taj način činimo vidljivim nutarnje jedinstvo Presvetog Trojstva

Foto: Shutterstock

 

Jedinstvo uvijek započinje u najintimnijem krugu; u našim obiteljima, zajednicama, na radnom mjestu. Kasnije se jedinstvo može širiti kao krugovi na vodi. Prosvjedovati protiv vlade u Južnoj Africi nije posebno uvjerljivo ako čovjek istovremeno u svojoj sredini zagovara rastavu braka.

Isus želi da isto neizrecivo jedinstvo koje vlada između Oca i Njega vlada među nama ljudima i između Njega i nas

„Ljubi svoga bližnjega”, kaže Isus. Započni s ovom Isusovom zapovijedi u svojoj sredini. Kakvo je jedinstvo za koje Isus moli a svojoj velikosvećeničkoj molitvi? (Iv 17). Možda mislimo da već činimo puno kada ovu molitvu provodimo u život pokušavajući se kontrolirati i ne upotrebljavati neke teške i jake izraze srdžbe ili razdražljivosti, kada uspijemo izbjeći veliku svađu i grube sukobe. Ali jedinstvo o kojem Isus govori ima potpuno druge dimenzije. Isus želi da isto neizrecivo jedinstvo koje vlada između Oca i Njega vlada među nama ljudima i između Njega i nas.

Isus želi da i mi ljubimo jedni druge istom božanskom ljubavlju i na taj način činimo vidljivim nutarnje jedinstvo Presvetog Trojstva

„Oče, čuvaj u svome imenu one koje si mi dao, da budu jedno kao što smo mi jedno”, moli Isus. „Oče, njih si ljubio kao što si i mene ljubio.” Otac ljubi svakoga od nas na isti način kao što ljubi svoga jedinorođenoga Sina. Želi da i mi ljubimo jedni druge istom božanskom ljubavlju i na taj način činimo vidljivim nutarnje jedinstvo Presvetog Trojstva. Ovo su malo neobične misli i sve nam izgleda previše lijepo i veliko, a da bi bilo istinito. Zadatak nam se čini neostvarivim. Ovo bi bilo istina kada bi jedinstvo bilo zadatak. Tada ga ne bismo mogli potpuno ostvariti jer jedinstvo nije zadatak, ono je dar. Jedinstvo koje povezuje Oca i Sina jest Duh Sveti, a On nam je darovan.

Izvor: facebook.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh