Vijesti

ODAZOVIMO SE POZIVU

Zajedno u molitvi s misionarom vlč. Karlom Prpićem u Kamerunu U četvrtak 29. veljače, udružimo se u molitvi i povežimo Božjom riječju! Naš misionar u Kamerunu, vlč. Karlo Prpić u 6 sati slavit će Svetu Misu, a u 17 sati molit će svetu krunicu

Papinska misijska djela u RH - Nacionalna uprava

Foto: Papinska misijska djela u RH – Nacionalna uprava

U cijelosti vam prenosimo poziv Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj:

„Molitva je ono što svemu daje smisao!

Zato svakoga mjeseca netko od naših misionara i misionarki moli u svojoj zajednici za prijatelje misija u domovini, sve dobročinitelje i čitatelje Radosne vijesti. Oni to redovito čine svaki dan, ujedinjeni smo u molitvi i svetoj misi. Međutim, u našoj bogatoj svakodnevici u kojoj mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo (pitka voda, mogućnost odlaska liječniku, mogućnost školovanja, slobodno kretanje ulicom, topli obrok i dr.) osjećamo kao da nismo u potpunosti svjesni koliko se naše srce raduje kad se molitvom oslonimo na Boga.

Udružimo se u molitvi i povežimo Božjom riječju

Ovoga mjeseca darovan nam je jedan dan više i zato zato u četvrtak 29. veljače, udružimo se u molitvi i povežimo Božjom riječju! Naš misionar u Kamerunu, vlč. Karlo Prpić u 6 sati slavit će Svetu Misu, a u 17 sati moliti će svetu krunicu s nakanom za sve prijatelje misija u domovini i čitatelje Radosne vijesti. Svetu Misu slavit će u sjemenišnoj kapeli uz dvadesetak mladića i nekolicinu vjernika iz susjedstva koji će se pridružiti na Svetoj Misi, ali uvečer i molitvi krunice.

Foto: Papinska misijska djela u RH - Nacionalna uprava

Foto: Papinska misijska djela u RH – Nacionalna uprava

 

34 godine u misijama

Vlč. Karlo u misije je otišao prije 34 godine i biskupija Ngaoundéré u Kamerunu njegov je drugi dom. Od početaka usmjeren je na rad s mladima na području obrazovanja i najviše ga raduje otkrivanje ljepota svećeničkog poziva svima koji pokažu interes za duhovna zvanja. Život je posvetio vjeri, molitvi i brzi za druge te se svakodnevno bori za podizanje kvalitete života ljudima kojima je poslan. Prilikom jednog razgovora ovako je rekao:

„I možda se Kamerun ne razvija brzinom kojom bi njegovi stanovnici to željeli, možda i promjene dolaze sporo i teško, a taj jednolični ritam posebno je bolan za one koji su svjesni potencijala i svjesni blagodati države u srcu Afrike. Ipak, godine provedene služeći drugima obogatile su moj život nekim od najvrjednijih spoznaja. Prije svega da je ljudski život neprocjenjiv dar Božji, koji vrijedi braniti, uzdržavati, njegovati i cijeniti bez obzira na žrtve i ulaganja.“

Prije svega da je ljudski život neprocjenjiv dar Božji, koji vrijedi braniti, uzdržavati, njegovati i cijeniti bez obzira na žrtve i ulaganja

Naš odnos s Bogom odvija se preko molitve

Vlč. Karlo istaknuo je važnost i snagu molitve te da su misije i volja i djelo Božje. Naš odnos s Bogom odvija se preko molitve i nije to nabrajanje unaprijed naučenih riječi nego razgovor s Bogom. Odazovimo se pozivu vlč. Karla u Kamerunu i molimo s našom braćom i sestrama diljem svijeta. Neka nam naši misionari i misionarke budu primjer i poticaj da svoje talente ulažemo u što vjernije svjedočenje Isusove Radosne vijesti u okruženju u kojem živimo, i bilo gdje nas dobri Bog pošalje”, navode.

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi:

IBAN: HR6323600001101542876;
Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE;
SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih miskijskih djela u RH na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Za sve dodatne informacije slobodno se javite na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: [email protected]

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh