Duhovnost

O. AUGUSTYN PELANOWSKI

Zahvaljivanjem s Isusom za vrijeme euharistije, sve ono što je bolno mijenjamo u prelijepo Povezani Euharistijom sa Sinom Božjim, sudjelujemo u njegovoj božanskoj moći, sposobnoj uzdignuti se iznad prirodnih granica

Zahvaljivanjem s Isusom za vrijeme euharistije, sve ono što je bolno mijenjamo u prelijepo

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija

 

Zajedništvo, dakle pričest, moć je koja omogućuje da s Isusom iskusimo ono što je nama nemoguće. Povezani Euharistijom sa Sinom Božjim, sudjelujemo u njegovoj božanskoj moći, sposobnoj uzdignuti se iznad prirodnih granica. Tu natprirodnu sposobnost stječemo upravo u pričesti samim Bogom, primanjem Tijela Gospodnjega, isto kao i po pričesti s bližnjima, na što ukazuje Pavao kada moli za jedinstvo duha u miru i pružanje uzajamne ljubavi.

Rastrgan kruh u njegovim rukama slika je mojega i tvojega rastrgana postojanja

Isus je lomio kruh izgovarajući blagoslov zahvale. Rastrgan kruh u njegovim rukama slika je mojega i tvojega rastrgana postojanja. Možemo li zahvaliti za ogorčen život, za smrvljene osjećaje ili za razderanu dušu? Zahvaljivanjem s Isusom za vrijeme euharistije sve ono što je bolno mijenjamo u prelijepo.

Zahvaljivanjem za patnju, činimo ju svetom, dakle i božanskom, a time i iskustvo pobjedničkim, ali i korisnim, jačajućim, koje dovodi do mudrosti

Zahvaljivanjem za patnju, činimo ju svetom, dakle i božanskom, a time i iskustvo pobjedničkim, ali i korisnim, jačajućim, koje dovodi do mudrosti.

Iz knjige „Ono najvažnije“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u elektroničkom izdanju možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh