Duhovnost

NASTAVI MU VJEROVATI

Za svaku našu kušnju Bog ima spremno rješenje Kad smo krenuli na put s Isusom, mislili smo da će sve od tada 'teći glatko', da nećemo imati problema niti neugodnih situacija. Međutim, što više područja u svom srcu i životu oslobađamo, to je više kušnji. Ipak, za svaku tu kušnju Bog ima spremno rješenje!

Foto: Shutterstock

 

Nakon što nam Bog dadne slobodu, mislimo da bi nam ostatak života trebao biti lagodan i bez ikakvih značajnijih događaja…

Proklamiranje: pobjeđivanje Krvlju i Riječju

Siguran sam da su Izraelci, nakon što su izbavljeni iz egipatskog ropstva, zaključili da ih čeka miran i ugodan put do Obećane zemlje. Posljedično tomu, bili su nepripremljeni za ono što ih je čekalo pa su prestali vjerovati Bogu da će im pomoći, obnoviti im snagu i dati izbavljenje. Često se isto dogodi i s nama nakon što nam Bog dadne slobodu. Mislimo da bi nam ostatak života trebao biti lagodan i bez ikakvih značajnijih događaja.

Možemo se bezbroj puta naći u nepredviđenoj situaciji, ali Bog nikada neće. On se nikada nije našao u situaciji za koju ne bi imao spremno rješenje

Bog je uvijek spreman za izazove s kojima se suočavamo

Činjenica da nam je Bog pružio izbavljenje, pobjedu, blagoslov ili iscjeljenje ne znači da se nikada više nećemo naći u kušnji. Što je veća pobjeda, to je veća kušnja. Izraelci su mislili da im, zbog netom stečenog iskustva izbavljenja, ništa neće moći poljuljati vjeru. Nisu mogli zamisliti da bi se išta slično moglo dogoditi kad im je Bog darovao tako nevjerojatnu pobjedu. Posljedično tomu, nisu bili spremni kada su naišli na gorku vodu te su se odmah počeli žaliti i mrmljati.

Nastavite Mu vjerovati u svakoj nadolazećoj kušnji priznajući svoje pogreške i zahvaljujući. Tako ćete se trajno kretati unutar Božje volje i sile za sve što vam je potrebno

Možemo se bezbroj puta naći u nepredviđenoj situaciji, ali Bog nikada neće. Njemu se to ne može dogoditi. On se nikada nije našao u situaciji za koju ne bi imao spremno rješenje. Kao što ste se pouzdali u Njega za iscjeljenje ili čudo, nastavite se pouzdavati u Njega za zdravlje i oslobođenje.

„U Nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište!“ (Ps 62,9).

Držite se slobode koju ste stekli neprestanim vjerovanjem u Božju Riječ. Potom Mu nastavite vjerovati u svakoj nadolazećoj kušnji priznajući svoje pogreške i zahvaljujući. Tako ćete se trajno kretati unutar Božje volje i sile za sve što vam je potrebno u životu, bilo da je u pitanju zdravlje, ozdravljenje, oslobođenje ili pobjeda.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh